Pradžia » Privatumo politika

Privatumo politika

Kas mes esame?

Mūsų svetainės adresas yra: https://cvekas.lt.

Patvirtiname, kad tvarkydami Jūsų asmens duomenis vadovaujamės:

  • Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (ES) 2016/679;
  • Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu;
  • Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymu;
  • kitais teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų apsauga.

Kokius asmens duomenis mes renkame ir kodėl juos renkame?

Komentarai

Kai lankytojai komentuoja svetainėje, mes renkame komentarų formoje pateiktus duomenis, taip pat lankytojo IP adresą ir naršyklės vartotojo agento eilutes, kad būtų lengviau aptikti šlamštą.

Iš jūsų el. Pašto adreso sukurta anoniminė eilutė (dar vadinama ‘hash’) gali būti pateikta „Gravatar“ paslaugai, kad pamatytumėte, ar ją naudojate. „Gravatar“ paslaugos privatumo politiką galite rasti čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus jūsų komentarą, jūsų profilio nuotrauka bus matoma visuomenei jūsų komentaro kontekste.

Media

Jei įkeliate vaizdus į svetainę, turėtumėte vengti įkelti vaizdus su vietos duomenimis (EXIF GPS). Svetainės lankytojai gali atsisiųsti ir išgauti bet kokius vietos duomenis iš vaizdų svetainėje.

Kontaktinės formos

Slapukai

Jei paliksite komentarą mūsų svetainėje, galite pasirinkti išsaugoti savo vardą, el. pašto adresą ir svetainę slapukuose. Tai yra jūsų patogumui, kad jums nereikėtų vėl pildyti savo duomenų, kai paliekate kitą komentarą. Šie slapukai galios vienerius metus.

Jei apsilankykite mūsų prisijungimo puslapyje, mes nustatysime laikiną slapuką, kad nustatytume, ar jūsų naršyklė priima slapukus. Šiame slapuke nėra asmeninių duomenų ir jis pašalinamas uždarant naršyklę.

Kai prisijungsite, mes taip pat nustatysime kelis slapukus, kad būtų išsaugota jūsų prisijungimo informacija ir jūsų ekrano pasirinkimai. Prisijungimo slapukai trunka dvi dienas, o ekrano parinkčių slapukai – metus. Jei pasirinksite „Prisiminti mane“, prisijungimas išliks dvi savaites. Jei atsijungsite nuo savo paskyros, prisijungimo slapukai bus pašalinti.

Jei redaguosite ar publikuosite straipsnį, jūsų naršyklėje bus išsaugotas papildomas slapukas. Šiame slapuke nėra asmeninių duomenų ir jis tiesiog nurodo ką tik redaguoto straipsnio ID. Jis pasibaigia po 1 dienos.

Įdėtas turinys iš kitų svetainių

Straipsnius šioje svetainėje gali sudaryti įterptasis turinys (pvz., Vaizdo įrašai, vaizdai, straipsniai ir pan.). Iš kitų svetainių įdėtas turinys elgiasi visiškai taip pat, lyg lankytojas būtų apsilankęs kitoje svetainėje.

Šios svetainės gali rinkti duomenis apie jus, naudoti slapukus, įterpti papildomą trečiųjų šalių stebėjimą ir stebėti jūsų sąveiką su tuo įterptuoju turiniu, įskaitant jūsų sąveikos su įterptuoju turiniu stebėjimą, jei turite sąskaitą ir esate prisijungę prie tos svetainės.

Kiek laiko mes saugome jūsų duomenis?

Jei paliksite komentarą, komentaras ir jo metaduomenys bus saugomi neribotą laiką. Taip mes galime atpažinti ir patvirtinti visus tolesnius komentarus automatiškai, užuot laikę juos moderavimo eilėje.

Vartotojams, kurie registruojasi mūsų svetainėje (jei tokių yra), mes taip pat saugome jų pateiktą asmeninę informaciją savo vartotojo profilyje. Visi vartotojai gali bet kada pamatyti, redaguoti ar ištrinti savo asmeninę informaciją (išskyrus tai, kad jie negali pakeisti savo vartotojo vardo). Tinklalapių administratoriai taip pat gali pamatyti ir redaguoti tą informaciją.

Kokias teises turite savo duomenims?

Jei turite sąskaitą šioje svetainėje arba turite komentarų, galite paprašyti gauti eksportuotą failą su asmeniniais duomenimis, kuriuos turime apie jus, įskaitant visus duomenis, kuriuos pateikėte mums. Taip pat galite paprašyti ištrinti visus jūsų turimus asmeninius duomenis apie jus. Tai neapima jokių duomenų, kuriuos privalome saugoti administraciniais, teisiniais ar saugumo tikslais.

Kam atskleidžiame Jūsų informaciją?

Mes neteikiam Jūsų duomenų tretiesiems asmenims be išankstinio Jūsų sutikimo, išskyrus teisės aktų nustatyta tvarka arba teisėsaugos institucijoms, siekiant ištirti teisės aktų pažeidimus. Jūsų duomenis taip pat galime teikti savo teisininkams (ginčo atveju) ir kitiems konsultantams. Lankytojų komentarai gali būti patikrinti naudojantis automatine šlamšto aptikimo paslauga.
Jūsų duomenis mes galime perduoti duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) ir tvarko duomenis mūsų vardu. Duomenų tvarkytojai teikia svetainių prieglobos, duomenų centro ir/arba serverių nuomos paslaugas, rinkodaros ir ryšių su klientais valdymo sistemos, duomenų analizės bei kitas paslaugas. Kai kurie duomenų tvarkytojai gali būti įsisteigę trečiosiose šalyse už Europos Sąjungos ribų. Tokiu atveju įsipareigojame laikytis ES patvirtintų taisyklių dėl asmens duomenų perdavimo į trečiąsias šalis.
Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti Jūsų duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Mes siekiame užtikrinti, kad ir duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

Jei turite klausimų dėl duomenų apsaugos, rašykite adresu: geras@cvekas.lt