Pradžia » Karjeros patarimai » Verslo idėjos

Verslo idėjos

Pradėti verslą gali būti sunku. Tai yra ilgas ir sunkus procesas, kuris ne visuomet atsiperka finansiškai. Todėl sėkmingo verslo pradžia priklauso nuo geros verslo idėjos. Nesvarbu, ar norite tiesiog užsidirbti pinigų, ar realizuoti save, kai vaikai yra mokykloje, ar sukurti kitą “Facebook”, svarbu pasirinkti verslo idėją, kuri atitinka jūsų lūkesčius. Todėl toliau
pateikiame verslo idėjų sąrašą, suskirstytą į keturias pagrindines kategorijas:

Kiekviename verslo idėjos įraše apžvelgsime ne tik pačią verslo idėją ir modelį, bet ir ką turėsite padaryti, kad galėtumėte ją įgyvendinti, ir kur turėtumėte sutelkti dėmesį, kad verslas augtų. Pradėkime!

1. Tinklaraščio kūrimas 

Tinklaraščio kūrimas ir rašymas yra vienas pirmųjų verslo modelių, atsiradusių tik išradus internetą. Pasaulyje kasdien paskelbiama daugiau kaip 4,4 milijono tinklaraščio įrašų. Ši sritis yra auganti ir konkurencinga, nes daugėja tinklaraščius rašančių žmonių, o visos leidybos industrijos pereina prie internetinio modelio.  

Norint pradėti rašyti tinklaraštį, pirmiausiai, turėsite nuspręsti, kokią nišą pasirinkti (populiarios sritys yra verslas, grožis, gyvenimo būdas, finansai ir kt.). Taip pat reikia gerai suprasti ir paieškos sistemų rinkodarą, dizainą, turinio rinkodarą, turėti rašymo, redagavimo gebėjimų ir pagrindinių skaitmeninės rinkodaros mechanizmų (socialinių tinklų, el. pašto pranešimų ir pan.) žinių. 

Tinklaraščiui pradėti turite nusipirkti domeną, pasirinkti serverių paslaugas teikiančią įmonę ir sukurti tinklaraščio stiliaus svetainę. Tai galima padaryti naudojant „WordPress“ arba kitas svetainių kūrimo priemones (jei jūsų planuojamo tinklaraščio forma yra susijusi su vaizdo įrašais, tuomet galima naudoti tokias platformas, kaip „Youtube“ arba „Vimeo“). Taip pat būtina įsitikinti, kad svetainė bus pritaikyta mobiliesiems ir kitiems išmaniesiems įrenginiams, nes daugiau nei 50 proc. žmonių tinklaraščius skaito būtent savo išmaniuosiuose įrenginiuose. Tuomet susikurkite „Google Analytics“ paskyrą, kad galėtumėte peržiūrėti statistiką susijusią su jūsų tinklaraščio lankytojais, ir įvertintumėte, kaip jie reaguoja į jūsų įrašus. Svarbu paminėti ir tai, kad svetainė privalo atitikti bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) reikalavimus.

Prieš pradedant publikuoti straipsnius turite sudaryti turinio planą. Pagrindiniams raktažodžių tyrimams naudokite raktinių žodžių planavimo priemonę. Šis, turinio planavimo procesas, paprastai užtrunka ne mažiau nei 2-3 savaites. Be šių veiksmų, jūs taip pat turite susikurti profilius socialiniuose tinkluose, suformuoti naujienlaiškių šablonus, sudaryti nuolatinį rinkodaros planą, kaip auginti ir išlaikyti auditoriją, naudojantis šiais kanalais. 

Didžioji dalis pajamų rašant tinklaraštį yra generuojama iš reklamos. Paprasčiausias būdas pradėti skelbti reklamą savo tinklaraštyje yra naudojantis „Google Ads“ (mokama už paspaudimą ir parodymą tūkstančiui lankytojų). Reklamas geriausiai pateikti antraštėse, poraštėse ar šoninėje juostoje. Tinklaraščiuose, kurie turi savo nišą, o juose kuriamas turinys sutampa su konkrečiais kitų įmonių produktais ar paslaugomis, galima naudotis ir susijusia rinkodara, kai reklamuojant atskirą įmonės produktą yra imami komisiniai už visus pardavimus. Tinklaraščiuose susijusiuose su B2B, taip pat galima generuoti potencialius klientus, renkant informaciją apie jų susidomėjimą pirkti konkretų produktą ar paslaugą, ir ją parduoti tiesioginiams tiekėjams arba trečiosioms šalims.

Tinklaraščio rašymas nėra greitas būdas užsidirbti internete, tačiau sistemingas suplanuoto turinio rašymas, padeda užtikrinti jo sėkmę ir pelną. Be to, tokio verslo pradžios ir plėtros kaina yra sąlyginai maža. 

2. Pirkimas ir pardavimas eBay 

eBay“ yra internetinis aukcionas, kuriame galima nusipirkti ir parduoti praktiškai bet kokias naujas ar panaudotas prekes.

Pirkimas ir pardavimas „eBay“ reikalauja tam tikrų sugebėjimu, nes rinkoje yra daugybė pigių ar nuvertintų daiktų, kuriuos teisingai pateikiant šioje platformoje galima gauti pelno. Taip pat galite pirkti iš kitų platformų (pvz., „Alibaba“) ir parduoti „eBay“.

Norėdami pradėti naudotis „eBay“ reikia susikurti „eBay“ ir „PayPal“ paskyras. Tuomet turite apibrėžti, kokioje nišoje pirksite ir parduosite prekes per savo „eBay“ parduotuvę. Pradžioje, pajamos iš šios veiklos yra susijusios su sandorių paieškomis tiek pačioje platformoje, tiek už jos ribų. Kadangi situacija rinkoje gali greitai pasikeisti, produktų kategorijas reikia nuolat peržiūrėti ir koreguoti.  Produktų aprašymai „eBay“ yra labai svarbūs tiek pardavimo apimčiai, tiek kainai. Todėl pateikiami prekių aprašymai turi būti aiškūs (būklė, pristatymo laikas ir pan.), o nuotraukos – kokybiškos. Daugeliu atveju teisingas pateikimas gali padidinti galutinę aukciono kainą iki 20 %. Taip pat yra būtina įsitikinti, kad jūsų parduodamos prekės yra tinkamai suskirstytos į kategorijas ir turi tinkamus pavadinimus, kad pirkėjai galėtų rasti jūsų prekę „eBay“ ir peržvelgtų jūsų produktų sąrašą. Tikslingiausia pradėti nuo mažų prekių, kurias galima perpakuoti arba patobulinti ir perparduoti brangiau, taip generuojant pelną. Priimant protingus sprendimus, susijusius su pirkimu ir pardavimu, galima užtikrinti savo „eBay“ parduotuvės sėkmę ir pelningumą.

3. Laisvai samdomas darbuotojas (freelance) 

Norint tapti laisvai samdomu darbuotoju, reikia įvertinti, kokius paklausius įgūdžius jūs turite, kaip specialistas. Pavyzdžiui: interneto svetainių kūrimas, grafinis dizainas, reklamų rašymas, programinės įrangos kūrimas, verslo plėtra, virtuali pagalba, logotipų dizaino kūrimas, pranešimų spaudai rašymas ir pan. 

Siekiant pradėti veiklą savo specializacijos srityje tikslinga užsiregistruoti „UpWork“. „Fiverr“ ir „PeoplePerHour“, kur galima gauti darbo pasiūlymus. Siekiant sėkmės dirbant sau būtina suformuoti geriausių savo darbo pavyzdžių portfelį ir gauti daug teigiamų atsiliepimų.  

4. „YouTube“ žvaigždė / „Vlogger“ 

Populiarios „YouTube“ žvaigždės savo pajamas gauna iš reklamos. 

Norint pradėti šią veiklą, turite nuspręsti, kokį vaizdo turinį gaminsite. Kai kurios populiariausios nišos apima sveikatą, gyvenimo būdą, madą ir grožį. Tuomet turite susikurti „YouTube“ paskyrą ir suprasti kaip veikia pati platforma, t. y. kokius pavadinimus rašyti, koks turinys yra populiarus, ir kaip galima auginti savo sekėjų bei peržiūrų skaičių. 

Nors yra situacijų, kai „YouTube“ turinį kuriantys asmenys žvaigždėmis tampa per naktį, tačiau daugumai reikia daugybės metų, kuriant ir skelbiant naujovišką turinį, kad susiformuotų stabili sekėjų bazė, kuri generuotų pajamas iš reklamos.     

Dar vienas pajamų šaltinis yra prekių ženklų produktų ir paslaugų reklama. Prekių ženklai suvokia, kad „YouTube“ žvaigždės (nuomonės formuotojai) gali sėkmingai paskatinti jų pardavimus. Tačiau tam būtina pakankamai didelė sekėjų bazė ir jų pasiekiamumas.  

5. Perpardavimas (dropshipping) 

Tai toks verslo modelis, kai jūs įtraukiate tiekėjų produktus į savo elektroninę parduotuvę ar pardavimo platformą, nepirkdami atsargų iš anksto. Tai reiškia, kad iš anksto yra susitariama su teikėju, kad klientui užsakius prekę, įsigysite ją iš tiekėjo, o jis sutiks pristatyti produktą klientui. Šio verslo modelio privalumas yra tas, kad jūs kontroliuojate pirkimo procesą, tačiau jums nereikia laikyti atsargų. Toks el. prekybos būdas reiškia, kad jums nereikia ploto sandėliavimui, o jūsų pajamos nėra susietos su atsargomis (tai paprastai yra didelė mažmeninės prekybos įmonių pinigų srautų problemų priežastis). Perparduodant prekes šiuo būdu yra dirbama su mažesne pelno marža nei perkant atsargas iš anksto. Normali pelno marža svyruoja 20-30% ribose, perkant atsargas iš didmeninio – tarp 60-70%. Taigi nors pelno marža yra mažesnė, tačiau patiriama rizika taip pat yra mažesnė.  

Siekiant užtikrinti šio verslo modelio sėkmę yra svarbu atsižvelgti į tokius aspektus, kaip: patikimų tiekėjų pasirinkimas, tinkama produktų marža, susitelkimas į konkrečią nišą arba tendencijų ieškojimas (pvz., „Fidget“ suktukai). Taip pat turėsite susikurti elektroninę parduotuvę ir susikurti profilius  atitinkamose pardavimo platformose (pvz., „eBay“).  

Klientus galima pasiekti naudojantis įprasta skaitmenine rinkodara (socialinės žiniasklaidos priemonių rinkodara, el. pašto rinkodara, mokamos paieškos rinkodara ir pan.). Jei rinkodarai planuojate naudoti „eBay“ platformą, įsitikinkite, kad jūsų parduodamos prekės išsiskiria kokybiškomis nuotraukomis, gerais aprašymais ir gerais atsiliepimais.  

Paskutinis svarbus aspektas yra pristatymo laikas. Būtina įsitikinti, kad tiekėjai yra patikimi, o jų pristatymo laikas yra adekvatus. Nes kitu atveju klientai gali atšaukti užsakymus (pvz., tiekėjo iš Kinijos išsiųstos prekės klientus gali pasiekti tik po kelių mėnesių).  

6. Programėlių kūrimas ir pardavimas 

Jei esate puikus programų kūrėjas, savo programėles gali parduoti įvairiuose platformose „AppStore“, „Google Play“ ir pan. Daugelis vartotojų ar verslo įmonių nori pirkti jau paruoštus sprendimus. Dažniausiai tai yra paprastesnis ir pigesnis sprendimas nei ją kurti.  

Populiariausios parduodamos programėlės apima žaidimus, produktyvumą ir verslo valdymą (pvz., Notepad programėlė pirmosiomis „AppStore“ dienomis per savaitę uždirbo beveik 1 mln. svarų sterlingų).  

Norint pradėti šį verslą, turite būti ekspertas kūrėjas, galintis sukurti patikimą kodą bei gebėjimą naudotis IOS ir „Android“ kūrimo kalbomis. Kuriant programėles taip pat reikalinga atitinkama programinė kūrimo įranga (pvz., „Sublime“), ergonomiškas didelės galios kompiuteris ir el. pašto adresas.  

Siekiant sėkmingai parduoti sukurtas programėles, galima naudoti tokias rinkodaros priemones, kaip „SellMyApp“ arba „Fliptopia“, kuriose galite pateiki savo parduodamas programėles. Prieš kuriant programėlę taip pat būtina įvertinti, kas yra populiaru, kokią konkurencingą kainą galite pasiūlyti, kad užtikrintumėte grąžą.  

7. Fotografijų ir vaizdo įrašų pardavimas 

Profesionalių nuotraukų paklausa rinkoje yra didelė. Daugelis įmonių savo internetinėse svetainėse ar rinkodaros medžiagoje naudoja vaizdus ir nuotraukas, kurias perka internetu iš tokių platformų, kaip „Shutterstock“, „Adobe Stock Photos“ ir kt. Taip pat yra daug nemokamų nuotraukų pardavimo svetainių, tačiau dažnai jose trūksta nuotraukų asortimento arba pačių nuotraukų kokybė yra nepakankama (todėl įmonės dažniau renkasi mokamas nuotraukas).  

Norint parduoti savo nuotraukas ar vaizdo įrašus reikia turėti DSLR fotoaparatą. Tuomet pasirinkti vieną iš populiarių temų (pvz., finansai, produktyvumas, darbas namuose ir pan.) ir pateikti aukštos kokybės redaguotas nuotraukas anksčiau minėtoms platformoms. Už tai jūs gausite autorinį atlyginimą ar mokestį už vienkartinius pirkinius, priklausomai nuo platformos (svarbu paminėti, kad jos ima komisinį mokestį).  

Jeigu nėra aišku, ką fotografuoti, geriausia pradėti fotografuoti žmones atliekančius įvairius veiksmus. Modelius nuotraukoms galima rasti tokiose platformose, kaip „bidvine“, arba tiesiogiai kontaktuojant su jais „Instagram“ platformoje (paprastai šis būdas yra greitesnis ir pigesnis). Tuomet reikia padaryti kelis šimtus nuotraukų, kuriose modeliai atlieka skirtingus veiksmus.  

Vaizdo įrašai taip pat gali būti parduodami. Daugelis įmonių savo puslapiuose naudoja bepiločių orlaivių vaizdus iš didžiųjų miestų. 

8. El. knygų rašymas 

Įsivaizduojate save, kaip kitą Emily Bronte ar Stephen King? Kodėl gi neparašius ir neišleidus romano ar grožinės literatūros knygos, arba knygos, kurioje turite specialių žinių.  

Dabartiniu metu yra labai paprasta rašyti, publikuoti ir platinti savo kūrinius. El. knygos leidžia pasiekti didelę potencialią auditoriją per tokias platformas, kaip „Kindle“. Taigi nereikia tradicinio leidėjo ar patirti spausdinimo išlaidų. 

Kaip ir kiekvienos knygos pradžioje, turite nuspręsti, apie ką rašyti, kaip struktūrizuoti siūlomą tekstą, jį redaguoti ir paskelbti. Prieš publikuojant yra gerai gauti antrą nuomonę apie savo kūrinį arba pasinaudoti profesionalaus redaktoriaus paslaugomis.  

Norint platinti savo el. knygą, galite naudoti savo svetainę ir pateikti nuorodas į ją tokiose platformose kaip „Lulu“, „Kindle“, „Smashwords“, „Kobo“ ir daugelyje kitų. Jei knygą pateikiate šiose platformose, svarbu gauti kuo daugiau teigiamų atsiliepimų, kad jūsų reitingas konkrečioje knygų kategorijoje pakiltų ir taip padidintumėte savo el. knygos pardavimus. Pradžioje galite paprašyti draugų ar šeimos narių nusipirkti ir peržiūrėti bei įvertinti jūsų knygą. Toliau sutelkite dėmesį į internetinius leidinius, pasiūlydami jiems nemokamą knygos kopiją, kad jie galėtų ją peržiūrėti ir įvertinti, taip pritraukiant auditoriją. 

Parašyti ir išleisti el. knygą yra gana lengva, tačiau viskas priklauso nuo pačios knygos idėjos ir pastangų rinkodaros srityje.  

9. Dirbinių gaminimas ir pardavimas 

Rankų darbo prekės per pastaruosius kelerius metus labai išpopuliarėjo (nuo šunims pritaikytų patalų iki išgraviruotų žiedų).

Rankų darbo verslo kūrimas yra susijęs su įgūdžiais ir madingo ar paklausaus gaminio pateikimu rinkai. Jei jau turite rankų darbo įgūdžių konkrečioje srityje arba žinote, kaip pagaminti tam tikrą prekę, šį verslą galite pradėti iš karto. Visgi jei jūsų įgūdžiai nėra pakankami, galite jų išmokti (pvz., išmokti gaminti juvelyrinius dirbinius, knygas, ar odos gaminius).  

Siekiant parduoti rankų darbo gaminius ir pasiekti vartotojus, galima naudotis „Etsy“ ar kitomis panašiomis platformomis (kiekviena platforma ima komisinius mokesčius už parduotas prekes, „Etsy“ komisiniai mokesčiai yra mažiausi). Taip pat galite susikurti elektroninę parduotuvę naudodami tokią programinę įrangą kaip „Magento“ arba „Shopify“ (jei neturite techninių įgūdžių susikurti ją patys).  

Rankų darbo rinka yra konkurencinga. Tam kad išsiskirtumėte, turėsite sukurti patrauklų prekės ženklą ir pateikti išsamius aprašymus bei kokybiškas nuotraukas. Klientų pritraukimas jau minėtose rankų darbo gaminių pardavimo platformose priklauso nuo teigiamų atsiliepimų. Parduodant gaminius per atitinkamas platformas ar per savo elektroninę parduotuvę yra tikslinga naudotis socialine žiniasklaida. Rankų darbo produktus labai paprasta reklamuoti per vizualines platformas (pvz., „Pinterest“, „Instagram“).  

Be to, pajamų galite gauti ne tik iš tiesioginio gaminių pardavimo, bet ir vesdami kursus, kaip šiuos gaminius gaminti. Daugelis rankų darbo specialistų, vesdami tokius kursus uždirba 200-300 eurų per dieną. Tam galima pasinaudoti craftcourses.com.

10. Bilietų perpardavimas 

Šis verslo modelis yra gana paprastas. Parduokite bilietus į pasirodymus ir koncertus, kaip perpardavėjas, arba nusipirkite juos patys ir paduokite geriausiu laiku, arčiau numatomos jų įvykimo datos. Svarbu žinoti, kad yra neteisėta perparduoti bilietus į sporto renginius, nebent turite konkretaus sporto klubo ar organizacijos leidimą tai daryti. Tačiau yra visiškai teisėta perparduoti bilietus į kitus renginius, pvz., koncertus.  

Perparduodant bilietus nereikia to daryti gatvėje. Daugelis tokio tipo paslaugų yra persikėlusios į internetą. Taigi bilietus perparduoti galite susikūrę paskyras „Viagogo“, „Biletto“ ar kitose antrinių bilietų rinkos svetainėse. Norint, kad toks verslas sėkmingai veiktų, reikia įsigyti daug bilietų, o tai reiškia, kad jums reikės pakankamai kapitalo, kad galėtumėte tai padaryti ir laikyti juos iki tam tikro laiko, kai bus galima juos parduoti už didesnį įkainį. Antriniai bilietų pardavėjai gali gauti nuo 30 % iki 500 % pelno maržą. Tai priklauso nuo renginio populiarumo (ypatingai didelės grąžos gali sulaukti bilietai į festivalį netoli renginio pradžios laiko). 

Bilietus galima nusipirkti tiek tiesiogiai, neautomatiškai arba naudoti programinę įrangą (daugelis svetainių gali sugesti dėl didelės tam tikrų bilietų paklausos, todėl svarbu juos greitai nusipirkti). Sėkmė šiame versle priklauso nuo renginių tipo pasirinkimo ir bilietų pardavimo datos.

11. Internetinių seminarų kūrimas 

Internetiniuose seminaruose ekspertai nagrinėja konkrečią temą, o auditorija gali bendrauti ir užduoti klausimus. Tai yra internetinio mokymo forma, kuri pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo, ypač technologijų, rinkodaros ir finansų srityse. Internetiniai seminarai yra puikus būdas parduoti produktus ir paslaugas.  

Norint sukurti internetinių seminarų verslą, pirmiausiai, reikia išmanyti konkrečią sritį. O taip pat pasirinkti kokią programinę įrangą naudosite.  

Šie seminarai yra naudojami, kad įsitvirtintumėte kaip tam tikros srities žinovas ir tuomet uždirbtumėte parduodami savo paslaugas tiesiogiai (edukaciniai kursai, konsultacijos) arba parduodami susijusius produktus (pvz., tam tikros apskaitos programinės įrangos paketo reklamavimas kartu su internetiniu seminaru mažų įmonių auditorijai).  

12. Domenų pirkimas ir pardavimas  

Domenas yra svetainės pavadinimas (pvz., cvekas.lt). Nuo pat pirmųjų interneto atsiradimo dienų sumanūs domenų pirkėjai nusipirko aukščiausio lygio bendrų terminų domenus (.com, .net, .org) ir nemažai uždirbo juos perparduodami vėliau (pvz., cars.com). Taip pat galima specializuotis ir populiariuose šalies lygio domenuose (populiarūs yra .co.uk, .us, .io).  

Pastaraisiais metais buvo išleista ir daug naujų aukščiausio lygio domenų vardų (.inc., .dev, .is), o tai reiškia, kad atsirado galimybė įsigyti populiarius domenus ir juos parduoti siekiant pelno.   

Šiam verslui nereikia didelio kapitalo, užtenka prieigos prie kompiuterio, rasti laiko įvertinti kokius domenus pirkti ir juos įsigyti. Norėdami pradėti šį verslą, turėsite sukurti kelias paskyras domenų vardų registratoriuose ir aukcionų svetainėse (Namecheap, SEDO, Godaddy). Šios platformos leidžia jums rasti domenus ir juos įsigyti. 

Kitas žingsnis yra pirkėjų radimas. Pavyzdžiui, jei nusipirkote domeno pavadinimą creative.com, galite sukurti potencialių skaitmeninės kūrybos pramonės pirkėjų sąrašą ir susisiekti su jais, kad jie tiesiogiai nupirktų domeną, arba pranešti jiems apie numatomas aukciono datas ir pateikti išsamią informaciją apie tai.  

Svarbu žinoti, kad jei domenas yra konkretus prekės ženklo įmonės pavadinimas, galite būti priversti parduoti tą domeną už mažą kainą arba be jokio mokesčio prekės ženklo savininkui, jei jie to nori (atsižvelgiant į teisinę jurisdikciją). 

Prekės ženklų pavadinimų variantų pirkimas taip pat gali būti neteisėtas. Domenai su rašybos klaidomis, kai vos kelios raidės skiriasi nuo tam tikro prekės ženklo, gali nukreipti lankytojus į kitas svetaines, visiškai nesusijusias su tam tikru prekės ženklu ir taip sugeneruoti didelius lankytojų srautus. Visgi gero domeno už nedidelę kainą aptikimas gali sugeneruoti dideles pajamas – sėkmės domenų medžioklėje!

13. Tapkite virtualiu asistentu 

Virtualiu asistentu gali tapti visi. Virtualūs padėjėjai veikia nuotoliniu būdu ir vykdo įvairias skaitmenines užduotis savo klientams. Tai gali apimti viską: tyrimus internete, duomenų apdorojimą, įrangos užsakymus ir t.t. 

Jei esate organizuotas asmuo arba patyręs administratorius, tai puiki verslo namuose idėja. Norint pradėti tokį verslą, galite prisiregistruoti tokiose platformose, kaip „UpWork“ (mažiems projektams). Norint gauti užsakymus iš šių platformų ir didinti savo paslaugų kainas, reikia teigiamų atsiliepimų ir atliktų darbų pavyzdžių, todėl tikslinga pradėti siūlyti savo paslaugas žemiau rinkos normos.  

Plečiantis galima svarstyti sukurti virtualių asistentų agentūrą bei valdyti kitus padėjėjus, kurie galėtų dirbti su klientais jūsų vardu. Tokio tipo verslo sėkmė priklauso nuo darbo jėgos. O dėl veiklos pobūdžio, jūsų komanda greičiausiai dirbs iš namų, todėl sumažės įrangos ir biuro patalpų sąnaudos. 

14. Partnerystės (affiliate) rinkodaros specialistas 

Kam verta parduoti savo produktus, kai galima parduoti kažkieno kito produktus (taip pašalinant atsargų, pristatymo ir apmokėjimo rūpesčius bei riziką). 

Tokio verslo pradžia yra gana paprasta. Sukurkite pagrindinę elektroninę parduotuvę, skirtą tam tikrai nišai (pvz., sveikatai ar tenisui), raskite įdomių produktų su partnerystės schemomis (tiesiogiai kreipdamiesi į tiekėją arba naudodamiesi trečiųjų šalių filialų platformomis). Tuomet pateikite šiuos produktus savo parduotuvėje. Visus mygtukus „pirkti“ susiekite su tiekėjo svetaine. Kiekvieną kartą, kai kas nors perka per jūsų svetainę, yra mokamas komisinis mokestis už pardavimą. Norit greitai pradėti tokį verslą, taip pat galite bendradarbiauti su „Amazon“ filialais, kurie siūlo didžiulį produktų asortimentą.  

Pardavimų generavimas iš partnerystės (affiliate) programų yra susijęs su rinkodara tinkamai auditorijai, atitinkamo srauto pritraukimu ir nukreipimu į produkto puslapius. Taip pat, jei naudojate internetinį tinklaraštį ar kitokio tipo svetainę ir jums pavyko sukurti atsidavusių sekėjų bendruomenę, galite nustatyti mokamos prieigos funkcijas. Tokiu metodu naudojasi daugelis interneto leidėjų ir žurnalų.  

15. Reklaminių tekstų kūrimas 

Reklaminių tekstų kūrėjas (copywriter) yra asmuo, kuris kuria reklaminės medžiagos ar kitokio pobūdžio turinį. Šio verslo modelio sėkmė priklauso nuo jūsų reputacijos. 

Daugeliui tinklaraščių, svetainių ir įmonių reikia parašyti turinį, todėl auga patyrusių teksto autorių, kurie gali parašyti gerą tekstą, paklausa. Reklaminių tekstų kūrėjų paklausa yra tokia didelė, kad jums tereikia susikurti savo profilį ir paslaugų sąrašą tokiose platformose, kaip „UpWork“. Siekiant sukurti klientų bazę, galite susisiekti su mažų ir didelių įmonių rinkodaros padaliniais, ir pasiūlyti savo tekstų rašymo paslaugas. 

16. Transkribavimas 

Verslas reguliariai naudojasi transkripcijos paslaugomis, kad garso ir vaizdo įrašus paverstų rašytiniu turiniu. 

Ši verslo idėja taip pat yra gana paprasta – imate garso failus, juos išklausote ir paverčiate juos rašytiniu turiniu. Tam jums reikės geros klausos, gerų ausinių ir sugebėjimo garso failus greitai paversti tekstu. Su transkripcijomis susijusius darbus galite rasti tokiose platformose, kaip „Amazon Machnaical Turk“. Yra ir brangesnių rinkų, jei galite verti užsienio kalbas į anglų kalbą. 

Augant jūsų verslui, galite pasirinkti susikurti prekės ženklą, svetainę ir pradėti savo transkribavimo paslaugų verslą. 

17. Vartotojų testavimas 

Prieš pateikiant rinkai naują programinę įrangą ar žiniatinklio produktą ar paslaugą, reikia pašalinti daugybę klaidų. Siekdamos sušvelninti šią problemą ir pagreitinti klaidų taisymo procesą, įmonės išleidžia daug pinigų testavimui. 

Testavimas reiškia, kad jūs išbandote programinę įrangą, svetaines ar programas, ir nustatote ar jose nėra klaidų, atlikdami konkrečius veiksmus pagal testavimo planą. Įmonė užsakanti tokias paslaugas paprastai suteikia Jums prieigą prie programinės įrangos ir kaip aptikti bei įrašyti galimas klaidas. Mokestis priklauso nuo testavimo sudėtingumo. 

Norint pradėti veikti pagal šią verslo idėją galite užsiregistruoti testavimo (“UserTesting.com“) arba laisvai samdomų asmenų platformose, arba sukurti savo svetainę, kurioje reklamuosite savo vartotojų testavimo paslaugas. Plečiantis gali būti verta kreiptis į įmones, tiesiogiai siūlančias testavimo paslaugas. 

18. Antikvariatas 

Antikvarinių daiktų prekyba apima senovinių daiktų pirkimą ir pardavimą. Daugybė senovinių vertę turinčių daiktų aptinkama turguose, aukcionuose ar parduotuvėse. Šio verslo principas yra paprastas – įsigyjate pigiausius antikvarinius daiktus, tuomet parduodate juos už daug didesnę kainą anksčiau minėtais kanalais.  

Norint pradėti antikvarinių daiktų verslą, reikia turėti daug bendrų žinių apie istoriją ir antikvarinius daiktus bei specialių žinių apie planuojamų prekiauti daiktų (pvz., sidabro papuošalų, art deco šviestuvų ir t.t.) kainą, sąlygas ir perpardavimo vertę. 

Iš pradžių savo namuose galite sukurti erdvę šių daiktų saugojimui. Tuomet pradėkite žvalgytis ir pirkti antikvarinius daiktus internetiniuose aukcionuose ir per išpardavimus. Šiuos daiktus galite perparduoti dalyvaudami atitinkamuose aukcionuose, parduoti kitoms antikvarinių daiktų parduotuvėms ar prekiautojams arba tiesiogiai parduoti per savo el. prekybos platformą. 

19. Darbas už savo prekystalio 

Norint atidaryti prekystalį, reikia nuspręsti kokius produktus ketinate parduoti, kokioje rinkoje tai darysite, kaip parduosite ir pristatysite produkciją (pvz., dėžutės ir etiketės gali žymiai padidinti pardavimo kainą ir pardavimų apimtis, taip išsiskiriant iš kitų pardavėjų). 

Jei verslas vystosi sėkmingai, galite pradėti samdyti ne visą darbo dieną dirbančius darbuotojus, kurie valdytų prekystalį savaitgaliais, arba pradėti plėstis į keletą prekystalių ar rinkų, atsižvelgiant į paklausą. Norint išlaikyti klientus, taip pat galite apsvarstyti galimybę investuoti į prekės ženklo kūrimą ir el. prekybos svetainę (tai būdinga papuošalų prekės ženklams). 

20. Įrangos nuoma 

Įmonėms ar asmenims yra reikalinga įvairi įranga vienkartiniam naudojimui ar ribotam laikotarpiui. Šiais atvejais beveik visada pigiau ir efektyviau išteklius išnuomoti nei pirkti iš karto. Pavyzdžiui, išsinuomoti komercinę kilimų valymo įrangą dienai kainuos apie 25 eurų, o perkant įrangą ir chemikalus – keli šimtai eurų. Taip pat įmonei gali reikti papildomos perdirbimo įrangos, kad patenkintų vieną didelį vienkartinį užsakymą.  

Verslo pradžioje turite nuspręsti, koks bus jūsų klientų segmentas (fiziniai ar juridiniai asmenys), ar norite aprūpinti didelę rinkos dalį, ar tik nišinę rinką. Taip pat yra būtina ir fizinio pardavimo vieta, kur klientai gali atsiimti ir grąžinti įrangą. Be to, reikia susikurti ar įsigyti internetinę svetainę bei atitinkamas mokėjimo sistemas. Daugeliu atvejų šios verslo idėjos išlaidos nėra mažos. 

Uždarbis šiuo atveju yra siejamas su nuomos kainomis, kurios gali būti gana didelės lyginant su įrangos įsigijimo sąnaudomis. Todėl investicijų grąža už vieną įrenginį turėtų būti didelė. Norint reklamuoti save, galite pridėti savo verslą į vietines direktorijas arba įkelti į Google. 

Šio tipo verslo rinkodara grindžiama tinklų kūrimu. Turėsite užmegzti santykius su kitais asmenimis. Tinkama vieta pradėti šį tinklą būtų apsilankymas vietiniuose renginiuose ar susitikimas su vietos verslo tinklų grupės atstovais.

21. Franšizė 

Pagal franšizės verslo modelį mokate išankstinį mokestį už esamo sėkmingo verslo prekės ženklo, sistemų ir modelio naudojimą. Iš esmės tai reiškia, kad jei norite jau sėkmingo prekės ženklo ir verslo modelio, galite jį nusipirkti. 

Prieš pradėdami turėtumėte pažvelgti į galimas franšizes, tada atlikti rinkos tyrimus, kad nustatytumėte, ar tam tikras franšizės prekės ženklas ir verslo modelis būtų tinkamas jūsų regione.  Būtinai patikrinkite, ar jūsų vietovėje yra esamos franšizės versijos. Vargu ar frančizės kūrėjai leis kelias franšizes toje pačioje rinkoje ir vietoje. Kai nuspręsite dėl galimų franšizių, kurias norėtumėte įsigyti, susisiekite su įmonėmis ir sužinokite apie jų siūlomas sąlygas kartu su pradinėmis investicijų sąnaudomis (ypatingą dėmesį skiriant nuolatiniams mokesčiams). 

Tarp populiarių franšizių yra „McDonald‘s“, „Pizza Hut“, „Green thumb“ ir daugelis kitų. 

22. Maitinimas 

Jei mėgstate gaminti maistą ir galite susitvarkyti su grupės žmonių maitinimu, maitinimo įmonė yra puiki smulkaus verslo idėja. 

Galite pradėti nuo paprastų maitinimo paslaugų teikimo. Tuomet išankstinės įrangos išlaidos bus palyginti mažos, nes namuose turėsite didžiąją dalį įrangos, kurios jums reikia. Tačiau jums taip pat gali tekti samdyti pagalbą renginiams ar įsigyti nešiojamų stalų ir bufeto reikmenų. Kadangi ši verslo idėja yra susijusi su maisto tiekimu, įsitikinkite, kad turite visas reikalingas licencijas (pvz., maisto ruošimo patalpų higienos sertifikatą) ir tinkamą maitinimo draudimą (apsinuodijimas maistu yra reali potenciali grėsmė tokio tipo verslui). 

23. Verslo vystymas

Verslo vystymas yra susijęs su skambučiais ir el. laiškų siuntimu, norint parduoti produktus ar paslaugas. Dauguma mažų įmonių nepakankamai suvokia rinkodaros procesą, todėl jų pardavimai neauga, ar netgi mažėja. Todėl didėja verslo vystymo paslaugų paklausa.  

Norint pradėti teikti tokias paslaugas, pirmiausiai, jums reikės telefono (geriausia – komercinio numerio), el. pašto paskyros, gerai išmanyti pardavimo metodiką (galima peržiūrėti „Straight Line Persuasion“), mokėti naudotis CRM ir rinkodaros automatikos įrankiais. Taip pat galite prisiregistruoti „peopleperhour.com“, kad gautumėte užsakymus iš kitų įmonių. Potencialius įmonių klientus galima pasiekti telefonu, arba el. paštu ir suderinti su jais susitikimą, kad pristatytumėte ir parduotumėte produktus ir paslaugas. Pajamas gausite už tiesioginį pardavimą, t. y. procentą nuo visų pardavimų. 

24. Užkandžių ir kavos prekystalis 

Dažnai žmonės savo dieną pradeda nuo kavos ir užkandžių. Norint pradėti verslą šioje srityje, pirmiausiai, turite įsigyti kavos stendą ir pastatyti jį populiarioje vietoje, įsigyti pagrindinę įrangą ir išklausyti atitinkamus mokymus (kaip naudotis kavos aparatais, filtrais, kaip įsigyti kavos ir užkandžių, kokias transporto priemones naudoti ir pan.). Tai yra sąlyginai mobilus verslas, nes galite savo prekystalį vežti iš vienos vietos į kitą arba mikroautobuso gale pastatyti kioską. Pajamos yra gana didelės, nes vieno kavos puodelio antkainis dažniausiai siekia 60%. Tačiau taip pat turite gauti maitinimo licencijas, atitikti higienos reikalavimus, turėti draudimą.  

Rinkodaros išlaidos tokiam verslui yra mažos ir priklauso nuo vietos, kurioje teikiate paslaugas (pvz., miesto centras, verslo parkai ir pan.). Verslo augimas priklausys nuo kokybiškos kavos, skanių užkandžių ir klientų aptarnavimo įgūdžių. Visa tai sudaro sąlygas pakartotiniam pirkimui.  

25. Automobilių plovykla 

Transporto priemonė yra vienas iš didžiausių verslo ar asmeninių pirkinių. Abiem šioms grupėms dažniausiai rūpi, kad jų transporto priemonės būtų reprezentatyvios. Todėl automobilių plovimo paslaugų paklausa visuomet egzistuoja.  

Tokio tipo verslą galima pradėti lengvai ir greitai, susitarus su vietiniu prekybos centru ar degaline, kad jų automobilių stovėjimo aikštelėje vykdysite automobilių plovimo paslaugas. Taip pat jums reikės vandens, valymo priemonių (automobilių interjerui ir išorei valyti). Valymo mokestis, kurį galite imti iš klientų, dažniausiai svyruoja nuo 5 iki 15 eurų. Jei verslas pasiteisina, galima investuoti į automatines plovyklas, taip sumažindami darbo jėgos poreikį ir išlaidas.

Sėkmė šiame versle priklauso nuo to, kaip efektyviai naudojate savo laiką ir kaip greitai galite nuplauti automobilį. O rinkodara yra susijusi su vieta – jūsų paslaugų teikimo vieta turi būti toje vietoje, kur yra daug žmonių ir kur transporto priemonėms būtų patogu sustoti.  

26. Agentūros įkūrimas 

Jei esate įsitvirtinęs, kaip kompetentingas laisvai samdomas darbuotojas, turintis didelę klientų bazę, galite pradėti galvoti apie savo agentūros kūrimą. Paprastai agentūros specializuojasi viešųjų ryšių, įdarbinimo, dizaino, SEO, mokamos paieškos ar interneto, ar programų kūrimo srityje. 

Norint įkurti agentūrą yra reikalingos patalpos, kuriose jūs ir jūsų komanda galės susitikti su klientais (nebent jūsų komanda dirba nuotoliniu būdu). Taip pat turite įvertinti kokia juridinio asmens forma yra tinkamiausia ir patraukliausia, aiškiai komunikuoti apie savo prekės ženklą ir vertybes, valdymo sistemas, turėti interneto svetainę. 

Agentūros verslo modelis leidžia išplėsti savo veiklos apimtis nuo vieno žmogaus iki komandos, galinčios aptarnauti daug didesnį klientų spektrą įvairiose pramonės šakose. Daugelyje sričių tarp agentūrų yra didelė konkurencija, todėl norint gauti užsakymų galima naudoti įvairias laisvai samdomų darbuotojų platforma. Visgi didžiąją dalį pajamų šiame versle generuoja ilgalaikiai klientai (mažos ir didelės įmonės). Norint pasiekti šiuos klientus, turite investuoti į tikslinę tiesioginę rinkodarą, pateikti įtikinamą pardavimo pasiūlymą ir turėti CRM, kad galėtumėte efektyviai pritraukti ir valdyti klientus.  

27. Skolų išieškojimas

Skolų išieškotojas yra asmuo, kurio tikslas sugrąžinti įsiskolinimą už pradelstus mokėjimus. Idealiu atveju, skolininkas sumokės visą sumą, tačiau tais atvejais, kai skolininkas negali sumokėti visos sumos yra sudaromas mokėjimo planas ir apibrėžiamas jo vykdymas. Jei skolininkas apskritai negali sumokėti skolos, gali būti nusavinamas turtas (pagal apygardos teismo sprendimą ar pan.) 

Skolų išieškotojams paprastai mokama nustatyto dydžio paslaugos mokestis arba procentas nuo išieškomos skolos (kartais derinami abu atsiskaitymo būdai). Norint įsteigti skolų išieškojimo agentūrą reikia išmanyti įstatymus ir turėti puikių bendravimo įgūdžių. Šiame versle galima veikti ir pagal franšizę (jei norite pasirinkti jau sėkmingai veikiančios agentūros modelį, prekės ženklą ar sistemas). Tai yra pelningas verslas, tačiau reikia įvertinti saugumo ir rizikos elementus, nes skolų išieškotojai gali sulaukti žodinių ar fizinių grasinimų, kai skolininkas negali arba nenori sumokėti skolos. 

28. Nakvynės paslaugų teikimas 

Savo namus galite išnuomoti kitiems asmenims trumpam laikotarpiui. Šio verslo vystymui prielaidas sudarė „Airbnb“ platformos atsiradimas. Norint pradėti tokį verslą turite turėti gyvenamąsias patalpas, įsigyti tinkamą draudimą, pateikti skelbimus trečiųjų šalių platformose (pvz., „Airbnb“, „Booking.com“). Prieš pateikiant skelbimus, įsitikinkite, kad turite kokybiškas patalpų nuotraukas, ir suformuokite patalpų parašymą. Taip pat parenkite „pasisveikinimo“ paketą, kur būtų pateikta visa svečiui reikalinga informacija (pvz., Wifi kodas, atsarginis išėjimas ir pan.) ir aiškiai išdėstykite lūkesčius dėl įsiregistravimo ir išsiregistravimo laiko. 

Norėdami nustatyti kainas už šią paslaugą, peržvelkite kitų panašių apgyvendinimo įstaigų, nuomojamų jūsų rajone, kainas ir pasirinkite mažiausią vidutinę kainą (taip žmonėms dažniau apsistos pas jus ir sulauksite daugiau teigiamų atsiliepimų). Gavę pakankamai teigiamų atsiliepimų, galite pradėti didinti kainas arba viršyti rinkos vidurkį. 

29. Vairuotojo paslaugų teikimas 

Vairuotojų paklausa išaugo dėl „Uber“, „Lyft“ ir kitų panašių platformų atsiradimo. Ši paslauga yra panaši į taksi paslaugas. Pavežėjo paslaugas gali teikti bet kuris asmuo, kuris yra patyręs vairuotojas ir turi automobilį (tačiau taip pat turite atsižvelgti į priežiūros, nusidėvėjimo, benzino/dyzelino/elektros) sąnaudas. Galite užsiregistruoti tokiose platformose, kaip „Uber“ arba užsiregistruoti vietinėje taksi įmonėje (tačiau tuomet jums reikės taksi licencijos). 

Naudojantis tokiomis programomis, kaip „Uber“ yra paprasčiau gauti užsakymų – nes viskas pateikiama programėlėje. Taip pat galite naudotis verslo katalogais, ir ten pateikti savo tel. numerį ir informaciją apie savo paslaugas. Norint užtikrinti stabilias pajamas iš šios veiklos, turite suteikti puikią klientų patirtį ir nustatyti konkurencingas kainas.  

30. Nuomuokite automobiius taksi vairuotojams

Vairuotojai, kurie norėtų dirbti „Uber“ ar „Bolt“ ne visada turi tinkamas mašinas darbui atlikti. Galite teikti automobilių nuomos paslaugos būtent tokiems žmonėms ir išvystyti verslą netgi iki didelio automobilių nuomos parko.

31. Gyvūnų grožio salonas 

Žmonės išleidžia didelius pinigus savo gyvūnų priežiūrai, jų skaičius nuolat auga. Gyvūnų grožio salone teikiamos paslaugos paprastai apima plaukų kirpimą, profesionalų plovimą, nagų kirpimą, masažą. 

Verslo pradžiai jums reikės patalpų ir atitinkamų profesionalių įrengimų (plovimo vonios, plovimo žarnų, kitos įrangos). Savo verslą galite reklamuoti dvejopai. Galite įsikurti patogioje vietoje, kur kas dieną praeina daug žmonių, arba užregistruoti savo verslą „Paslaugos.lt“ bei panašiuose kataloguose, kuriuose yra numatytas tokio tipo paslaugų teikimas.  

32. Perkraustymo verslas 

Persikėlimas į naują namą ar biurą yra sunki užduotis, nes reikia visus daiktus supakuoti, perkelti iš vienos vietos į kitą ir pan. Todėl žmonės dažnai samdo profesionalius perkraustytojus. Vidutiniškai žmonės persikelia kas septynis metus, taigi visuomet turėsite naujų klientų. 

Norint įkurti perkraustymo įmonę, jums reikės tinkamo dydžio sunkvežimio ar furgono, pakavimo reikmenų vairuotojo pažymėjimo, profesionalios vairavimo patirties. Taip pat gali prireikti ir vieno ar kelių asmenų, kurie padėtų jums perkelti didelius ir sunkius daiktus. Didžiausią išlaidų dalį šiame versle sudaro kuras, todėl galima apsvarstyti galimybę investuoti į elektrinį mikroautobusą ar sunkvežimį (nors tai yra brangi investicija, tačiau ilguoju laikotarpiu atsiperka labiau nei benzininė ar dyzelinė transporto priemonė). 

Savo verslą galite reklamuoti vietiniuose kataloguose arba per nekilnojamo turto agentus, kurie pasiūlytų jūsų paslaugas savo klientams.  

 33. Nuoma per atostogas 

Trumpalaikės nuomos paslaugomis dažniausiai naudojasi poilsiautojai ir verslininkai. Jei ruošiatės atostogauti, galite išnuomoti savo gyvenamąsias patalpas per „Airbnb“, „Booking.com“ ar panašias platformas. Šiose platformose yra nesudėtinga susikurti savo profilį, be to, jos dažnai apdraudžia jūsų turtą. Kuriant profilį minėtose platformose turite nurodyti jūsų nekilnojamo turto nuomos laikotarpį, pateikti kokybiškas nuotraukas, nustatyti nuomos kainą (nustatydami kainas peržiūrėkite panašius skelbimus). Šiose platformose taip pat yra svarbūs ir teigiami atsiliepimai. 

Trumpalaikės nuomos platformos ima komisinius. Jei nenorite jų mokėti, galite susikurti savo svetainę ir rezervavimo sistemą (naudodami „WordPress“ ar kitą CMS). Norėdami reklamuoti savo verslą galite naudoti paieškos sistemų rinkodarą arba PPC tikslinėms paieškoms pagal atitinkamus terminus (pvz., atostogos Londone ir pan.). 

34. Skrajučių dalinimas 

Skrajučių dalinimas yra toks pat veiksmingas kaip ir skaitmeninės rinkodaros alternatyvos. Skrajučių dalinimas yra puikus būdas įmonėms pasiekti didelį potencialių klientų kiekį. Nėra svarbu, kur jos yra dalijamos (ar pagrindinėse miesto gatvėse, ar gyvenamuosiuose rajonuose).  

Norint įsteigti skrajučių dalinimo agentūrą jums reikės ekonomiško ir aukštos kokybės spausdintuvo, spausdinimo reikmenų (popieriaus, kortelių, rašalo) ir gerų grafinio dizaino įgūdžių. Taip pat jums reiks įdarbinti ir keletą asmenų (galite įdarbinti studentus, kuriems paprastai reikia lanksčių darbo valandų). Tokį verslą galite valdyti iš savo namų. Šis verslas sugeneruoja dideles pajamas, todėl galite sumažinti kainas norėdami pritraukti naujų vartotojų (tačiau kainos priklauso nuo vietovės, kurioje veikia agentūra). 

35. Spausdinimas 

Kai reikia atspausdinti įmonę reprezentuojančią medžiagą (vizitines korteles, lankstinukus, plakatus), spausdinimas naudojant standartinius spausdintuvus dažnai yra brangus, nekokybiškas ir lėtas. Todėl egzistuoja spausdinimo komerciniais spausdintuvais paslaugos, taip užtikrinant spaudinių kokybę, efektyvų ir nebrangų spausdinimą. 

Norint pradėti šį verslą jums reikės spausdinimo vietos ir mokėti valdyti komercinį spausdintuvą. Verslą galite vykdyti iš namų, tačiau jei jums reikės susitikti su klientais, verta apsvarstyti galimybę nuomotis ar įsigyti atskiras patalpas. Rinkodaros priemones geriausiai nukreipti į vietines mažas įmones, kurios paprastai turi nuolatinį komercinės spaudos poreikį. Jei norite plėsti savo klientų ratą, jums reikės tinkamos el. prekybos platformos, užsakymų valdymo sistemos ir mokėjimo programos. Šio verslo sąnaudos yra sąlyginai pigios (išskyrus pradines išlaidas) ir priklauso nuo mašinų ilgaamžiškumo, naudojamo rašalo ir kitų spausdinimo medžiagų sąnaudų.

36. Dizaino agentūra 

Vienas sunkiausių dalykų verslo pasaulyje yra surasti aukštos kokybės dizainerius.

Taigi jei turite žinių apie interneto ar rinkodaros dizainą, galite susikurti profilį „Behance“ ir  laukti užklausų. Tačiau, pirmiausiai, turite susikurti savo darbų pavyzdžių portfelį. Pagal savo žinias galite pasirinkti specializuotis tam tikros dizaino kategorijose, nebent galite teikti visas su dizainu susijusias paslaugas (UX, UI, programų dizaino, interneto dizaino, rinkodaros medžiagos kūrimo paslaugas). Tokį verslą galite reklamuoti telefonu arba paštu vietinėms įmonėms (jose yra labai reikalingos dizaino paslaugos, nes dauguma mažų ar vidutinių įmonių neturi dizaino komandos). Taip pat galite naudoti vietinį PPC ir pateikti savo verslą „Bing“, „Google“ ir kitose paieškos sistemose.  

37. Baldų atnaujinimas

Daugelis žmonių nenori atsisakyti senų baldų, nes jie yra emociškai brangūs. Baldų apdailos specialistai šią problemą sprendžia pakeisdami audinius, sutvarkydami sulūžusias dalis ir suteikdami baldams naują išvaizdą.

Norint pradėti tokį verslą yra reikalinga dailidės, darbo su audiniais, interjero dizaino patirtis, didelis įrankių asortimentas. Taip pat verta investuoti ir į interneto svetainę, nes dažniausiai baldų atnaujinimo specialistų yra ieškoma per paieškos sistemas. Reklama turėtų koncentruotis į paieškos sistemų ir turinio rinkodarą, užtikrinant atitinkamų raktinių žodžių reitingą (pvz., baldų atnaujinimas Londone).  

38. Mokymai 

Jei turite specializuotų žinių apie tam tikrą dalyką, galite šias paslaugas teikti įmonėms, kurių darbuotojams reikia mokymų ar tobulinimo. Tai galite daryti gyvai arba internetu. 

Pirmiausiai, turite nuspręsti, kurią nišą pasirinksite (pvz., pardavimo, rinkodaros ar finansų), sukurti prekės ženklą, svetainę, numatyti mokymo programas (pritaikytas prie klientų poreikių). Taip pat turite sukurti mokomąją medžiagą. Jei kuriate skaitmeninį kursą, turėsite pateikti ir savo programų vaizdo versijas. Mokymų verslo sėkmė priklauso nuo jūsų kompetencijos ir pardavimų gebėjimų. Taip pat turite nustatyti įmones, kurioms šių paslaugų reikia (pvz., telekomunikacijų bendrovė, kuriai reikalingi pardavimų mokymai, kad padidėtų pajamos) bei identifikuoti sprendimus šiose įmonėse priimančius asmenis (personalo vadovas, kiti vadovai), kuriems galėtumėte pasiūlyti savo mokumo programas.  

Tokio verslo augimas priklauso nuo ilgalaikių ir pakartotinių klientų, todėl jūsų mokymo programos turi viršyti jų lūkesčius. Taip pat galite sukurti savo mokymo platformą ir parduoti mokymo programų prenumeratas. 

39. Vaikų priežiūra 

Daugelis šeimų turi du dirbančius tėvus, todėl vaikų priežiūros poreikis auga. Toks verslas yra puiki galimybė namuose esantiems tėvams, nes juos galite prižiūrėti savo namuose (prieš tai užtikrinę saugumą ir tinkamas higienos priemones), arba galite dirbti žmonių namuose (tačiau tuomet apsiribosite vienu ar keliais klientais). Taip pat turite tapti registruotu vaikų auklėtoju ir atitiktip patikros reikalavimus, sudaryti tvarkaraštį, užsiėmimų ciklą ir maitinimo programą (atsižvelkite į galimas alergijas maistui). Šį verslą galite reklamuoti per vietines ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigas, taip sprendžiant ir darželių perpildymo problemą.  

Norint plėsti šį verslą galite apsvarstyti įsteigti darželį skirtingo amžiaus vaikams. Tuomet turėtumėte suformuoti edukacinę programą. Taip pat galite įvertinti ir naujausias tendencijas. Pastebima, kad auga lauko darželių, vykdančių veiklą kaime ar miške, paklausa.  

40. Šokolado ar pyragų pardavimas 

Ar jūs esate tas žmogus, kuris stebėjo „Great British Bake Off“ ir manė: „Aš galėčiau tai laimėti“? Jei taip, galite apsvarstyti galimybę įsteigti savo parduotuvę, kad parduotumėte savo kūrinius. Tačiau tam turite būti gabus konkrečios rūšies maisto ruošimui (pvz., kepimui, šokolado ar pyrago gaminimui). Pradžioje galite konditerinius gaminius gaminti savo namuose (jums reikės turėti sertifikuotą ir higienos reikmėms pritaikytą virtuvę). Juos galite parduoti vietiniuose ūkininkų turguose ar internetu. Vėliau galite investuoti į savo parduotuvę.  

41. Skalbimo paslaugos 

Daugeliui žmonių skalbimas yra varginantis darbas, jie arba nenori atlikti šio darbo arba neturi tam laiko, todėl žmonės nusprendžia kreiptis į skalbimo profesionalus. Šio verslo pradžia reikalauja investicijų į didelės talpos skalbimo mašinas. Reikia turėti informacijos apie ploviklius ir kaip teisingai skalbti drabužius jų nepažeidžiant. Reklamuoti savo verslą galite vietos laikraštyje ar per skrajutes gyvenamuosiuose rajonuose. Ypač, jei žinote, kad juose nėra patalpų skalbimo mašinoms. Galite pasiūlyti ir papildomų paslaugų, pvz., pristatymą į namus. 

42. Apsauga 

Įmonių nekilnojamo turto saugumo užtikrinimas yra būtinybę. Tam įmonės investuoja į elektronines ir skaitmenines saugumo priemones, tačiau vis dar reikia ir saugos personalo, kuris galėtų greitai reaguoti į dinamiškas situacijas (pvz., naktinių klubų ir kitų vietų durininkai yra būtini, kad klientai ir personalas būtų saugūs). Verslo pradžiai jums reikia išmanyti savigynos metodus, saugumo tvarką, įdarbinti keletą darbuotojų, aprūpinti juos uniformomis, įranga (pvz., žibintuvėliais). Norint pritraukti klientų, galite tiesiogiai kreiptis į vietinius barus, klubus ar butų savininkus, siūlydami savo slaugos paslaugas. Savo slaugos paslaugas taip pat galite įtraukti į vietinius ir nacionalinius katalogus.

43. Verslo konsultantas 

Konsultantai visuomet yra paklausūs. Jie paprastai dirba pagal projektą, teikdami savo klientams ekspertines konsultacijas konkrečiomis temomis pagal savo specializacijos sritį. Labiausiai paplitusios verslo konsultantų rūšys yra rinkodara, finansai, valdymas, verslo intelektas, optimizavimas paieškos sistemoms. Daugelis konsultantų taiko valandinį arba dienos tarifą (dienos tarifai gali svyruoti nuo 100 iki 2000 eurų per dieną, priklausomai nuo vietovės ir konsultanto paklausos ir kompetencijos). Vienas pagrindinių tokios veiklos privalumų, kad galite dirbti iš namų ar kitoje jums patogioje vietoje. 

Konsultavimo paslaugų sėkmė priklauso nuo tinklų kūrimo ir reklamos verslui skirtuose kataloguose. Tačiau ne mažiau svarbus yra ir gebėjimas parduoti save potencialiam klientui (t. y. kiek suvokiamos vertės jam galite pasiūlyti mainais už mokestį). 

44. Rinkos tyrimai 

Verslo pradžia yra sunki, ypač nusistovėjusiose rinkose. Verslas dažnai stengiasi suprasti savo klientus, rinką ir tai, kaip vertinama jų įmonė, produktai ir paslaugos. Todėl rinkų tyrimai tampa labai svarbūs ir leidžia priimti sprendimus, susijusius su pardavimais, klientų aptarnavimu ir pan. 

Rinkos tyrimų įmonės šiuos tyrimus atlieka kitų įmonių vardu, o taikomi tyrimų metodai apima apklausų atlikimą, konkurentų peržiūrą, rinkos analizę ir kt. Todėl norint pradėti tokį verslą yra svarbi rinkos tyrimo ir verslo žvalgybos patirtis, skirtingų tyrimo tipų supratimas, gebėjimas rašyti ataskaitas, pateikti apibendrinančias išvadas, pateikti duomenis klientams suprantamu būdu. Verslą galima pradėti namuose, tokiu atveju patiriamos sąnaudos (programinės įrangos, duomenų rinkimo, analizės įrankių) sąnaudos yra mažos. Reklamuojant savo verslą galite susisiekti su vietiniais verslais ir pasiūlyti savo paslaugas arba užsiregistruoti laisvai samdomų darbuotojų platformose. 

45. IT pagalba 

Pasaulis vis labiau tampa orientuotas į technologijas, tačiau informacinių technologijų (IT) įranga nuolat genda. Todėl privatiems asmenims ir specialistams reikalingi lengvai pasiekiami IT specialistai, kurie gali sutaisyti sugedusius kompiuterius, sutvarkyti tinklo problemas, pakeisti sugadintą techninę įrangą, patarti dėl IT pirkimo. IT palaikymo verslas yra pagrįstas žiniomis apie skirtingas operacines sistemas, apsaugos sistemas (įskaitant ir antivirusines programas) ir techninę įrangą (stacionarius ir nešiojamus kompiuterius). Verslo pradžiai reikalingas nedidelis kiekis specializuotos įrangos, taip pat nereikia ir nuolatinių patalpų, nes dažniausiai yra važiuojama pas klientą. Nors tokio tipo verslas yra susijęs su IT, tačiau jo rinkodara turėtų būti nukreipta į tradicines priemones (skrajutes, tinklų kūrimą).  

Plečiant verslą galima pasiūlyti mokymo paketus žmonėms, kurie nori išmokti naudotis kompiuteriu ar programine įranga, arba įmonėms, kurios nori, kad darbuotojai įgytų tinklo priežiūros, duomenų bazių valdymo įgūdžių. Verslo augimas taip pat priklauso nuo pasikartojančių klientų šioje srityje, todėl jūsų klientų aptarnavimo lygis turėtų būti aukštas. 

46. Lėšų rinkimas 

Galite padėti įmonėms gauti lėšų iš verslo angelų arba rizikos kapitalo fondų. Daugelis lėšų rinkėjų specializuojasi tokiose kategorijose kaip „MarTech“, „Fintech“ ir „GeoTech“. 

Lėšų rinkimas priklauso nuo kontaktų ir tinklų kūrimo. Jums reikės prieigos prie pagrindinių investicinių fondų sprendimus priimančių asmenų ir privačių investuotojų, taip pat prieigos prie įprasto sandorių srauto šaltinio (startuolių), kuriuos galite nurodyti investuotojams. Raktas į šį verslą yra tinkamų startuolių ir investavimo galimybių nustatymas ir nukreipimas tinkamiems investuotojams. 

Turite aiškiai nurodyti, kad ne jūs teikiate investicijas, o tik renkate lėšas startuoliams. Taip pat turite suformuoti aiškias sutartis startuoliais, kad užtikrintumėte komisinių gavimą. Paprastai komisiniai už užbaigtą investiciją yra nuo 3 iki 5%, priklausomai nuo sandorio dydžio. Norėdami pradėti kurti savo tinklą, turėsite dalyvauti investicijų ir startuolių renginiuose ir pradėti bendradarbiauti tiek su investuotojais, tiek su startuoliais (galite naudoti „AngelList“, „Linkedin“ ir „Crunchbase“). 

47. Viešieji ryšiai 

Viešųjų ryšių verslas yra pagrįstas santykių užmezgimu. Pavyzdžiui, jei pažįstate ką nors iš „Financial Times“, galite juos supažindinti su savo klientais, kad jie pateiktų informaciją apie juos laikraštyje. Šioje rinkoje daugiausiai dirba laisvai samdomi darbuotojai, tiesiogiai dirbantys su klientais arba dirbantys didesnių viešųjų ryšių agentūrų vardu. Atlyginimas mokamas pagal projektą, arba pagal pasisekimą. Šiame versle svarbus tinklų ir pažinčių kūrimas, jis nereikalauja didelių išlaidų, taip pat reikia suprasti, kaip pristatyti verslą ir bendrauti su žurnalistais.  

48. Namų priežiūra 

Šis verslas veikia tiek gyvenamosiose, tiek komercinėse rinkose. Jei pavyksta gauti užsakymų iš didesnių klientų galite mėgautis visais jų namų teikiamais privalumais, kol šeimininkai atostogauja. Norėdami reklamuoti šį verslą turėtumėte naudoti reklamą „iš lūpų į lūpas“ ir skaitmenines rinkodaros priemones (pvz., PPC). 

49. Buhalterija 

Yra sakoma, kad gyvenime galima pasikliauti tik dviem dalykais – mirtimi ir mokesčiais. Apskaita yra labai svarbi verslui. Beveik visos mažos įmonės privalo mokėti verslo mokesčius, todėl jos turi nuosekliai registruoti finansinius sandorius, pateikti metines ataskaitas, pelno mokesčio deklaracijas, pateikti ir mokėti PVM ataskaitas, tvarkyti daugelį kitų finansinių dokumentų. Didžioji dalis mažų įmonių negali sau leisti samdyti buhalterio, todėl kreipiasi į vietinius buhalterius ar mažas buhalterijos įmones. 

Pradedant apskaitos verslą, turite turėti pagrindinę buhalterinės kvalifikaciją (koleginį ar universitetinį išsilavinimą) ir būti užregistruotas buhalterių registre. Darbo vietą galite susikurti namuose, arba nedideliame biure. Taip pat jums reikės apskaitos programinės įrangos, tinkamo kompiuterio, saugos programinės įrangos (kad apsaugotumėte klientų privačius finansinius duomenis). 

50. Finansų patarėjas 

Ši specializacija yra panaši į buhalterio veiklą, tačiau yra kiek platesnė ir orientuota į asmeninius finansus. Daugumai vidutinės klasės žmonių, gaunančių  pajamas,  trūksta supratimo apie jiems atviras pagrindines investicines priemones, santykinę riziką ir galimą neigiamą poveikį. Tai lemia tai, kad daugelis tokių žmonių visus pinigus atideda į taupomąsias sąskaitas ir labai mažos rizikos ir grąžos investicijas (pvz., aukščiausios kokybės obligacijas). Nors maža rizika yra būtina bet kokio diversifikuoto portfelio dalis, norint maksimaliai padidinti grąžą, daugeliu atvejų būtina investicijas padalinti tarp skirtingos rizikos priemonių. Taigi finansų patarėjas įvertina žmonių pajamas, išlaidas ir kitą turtą ir numato, kur jie galėtų investuoti savo perteklinį turtą, kad gautų kuo geresnę grąžą (tokia logika taikoma ir komerciniams klientams). 

Norint pradėti veiklą šioje srityje turite gerai suprasti finansus ir investicijas, turėti puikių bendravimo įgūdžių ir sugebėti valdyti bei pateisinti klientų lūkesčius. Finansų patarėjams paprastai mokamas konsultavimo mokestis, nuolatinis priežiūros mokestis ir (arba) sėkmės mokestis, atsižvelgiant į investicinių patarimų pajamingumą. Kai kuriais atvejais konsultantai taip pat valdo investicijas kliento vardu. 

51. Valymo kompanija 

Tai yra viena lengviausiai pradedamo verslo rūšių, išankstiniai kapitalo kaštai yra maži. Jums tereikia pagrindinių valymo priemonių ir įrangos. Galite rinktis iš dviejų rinkų – gyvenamųjų patalpų valymo (buto, namo valymo) arba komercinių patalpų valymo (biurų ar verslo patalpų valymo). Greičiausias ir pigiausias būdas pasiekti naujus potencialius valymo klientus yra tradicinė tiesioginė rinkodara. „Microsoft“ programų arba kitų dizaino programų pagalba galite susikurti lankstinuką, kuris pristato jūsų verslą ir prekės ženklą. Tuomet jas platinkite „nuo durų iki durų“ metodu. Taip  pat galite susikurti plakatus ir paprašyti vietinių įmonių įsidėti juos į savo vitrinas. Nors šią verslo idėją lengva pradėti ir išplėsti, valymo rinkoje konkurencija yra didelė. Todėl turite formuoti prekės ženklo išskirtinumą ir nustatyti konkurencingas kainas pagal atliktą konkurentų analizę.  

52. Dažymas ir dekoravimas 

Šių paslaugų reikia daugumai namų ir verslo savininkų. Nors jų teikimas užima daug laiko, tai yra labai paprasta verslo idėja ir paprastai gana gerai apmokama. Patekimo į rinką kliūtys yra žemos, todėl ši rinka yra konkurencinga.  

Norint pradėti verslą jums reikia įsigyti dažų, teptukų, lakštų, volelių, pagrindinių dekoravimo medžiagų. Taip pat jums reikės patikimos transporto priemonės, kada galėtumėte pasiekti objektus. Tikslinga įsigyti ir draudimą, kad būtų užtikrinta jūsų apsauga tuo atveju, jei padarysite žalos ar žalos turtui, sau ar klientui. Naujus klientus galite pasiekti tokiose platformose, kaip „Checkatrade“, „myBuilder“ ir kt. (tačiau svetainėms mokami komisiniai už kiekvieną darbą). Taip pat turite gauti daug gerų atsiliepimų, nes tai kartu su kaina yra pagrindiniai veiksniai, kurie lemia dažymo ar dekoravimo specialisto pasirinkimą. 

53. Augintinių priežiūra 

Kai augintinio savininkui reikia išvykti atostogų ar verslo reikalais, kreipiamasi į augintinių priežiūros specialistus, kurie teikia augintinių apgyvendinimo, maitinimo, vedžiojimo paslaugas.

Tai paprastas verslo modelis. Jums atvežamas gyvūnas ir jūs jį prižiūrite nustatytą laiką (paprastai mokamas dienos tarifinis mokestis, mokama iš anksto). Tačiau gali reikti papildomų sąnaudų narvų, maisto, žaislų, gultų įsigijimui. Taip pat turite sudaryti dienos maitinimo ir vedžiojimo tvarkaraštį. Kai kuriais atvejais reikia turėti licenciją, ypač, jei veiklą vykdote komerciniu mastu (pvz., dirbate su veislynais). Be to, šis verslas reikalauja specifinio supratimo apie gyvūnus ir draudimo. Taip pat yra tikslinga turėti patikimą veterinarą, kad galėtumėte patenkinti visus augintinio sveikatos poreikius.  

Savo veiklą galite reklamuoti per socialinę žiniasklaidą, vietinės reklamos priemonėmis (skrajutėmis ir pan.), bendradarbiaudami su kitomis paslaugas gyvūnams teikiančiomis įmonėmis (pvz., naminių gyvūnėlių parduotuvėmis, veterinarijos gydytojais).   

54. Architektūra 

Architektų įmonėms mokama už kiekvieną projektą atskirai. Todėl dažniausiai architektų komanda yra maža (taip vengiant mokėti perteklinius atlyginimus, kai projektai nėra vykdomi). Todėl dažnai architektai pasirenka būti laisvai samdomais darbuotojais.  

Norint pradėti tokį verslą, jums reikės įgyti atitinkamą išsilavinimą, turėti architekto kvalifikaciją ir specializuotis atskirose srityse (pvz., 3D pastato atvaizdavimas, piešimas, statybvietės apžiūra, medžiagų vertinimas). Savo paslaugas galite siūlyti laisvai samdomų darbuotojų svetainėse (pvz., „Upwork“), arba informuoti apie savo veiklą vietos ir nacionalinėms architektų įmonėms, pateikdami jiems savo darbų pavyzdžius ir siūlomų paslaugų sąrašą. 

55. Teisė 

Teisininkų poreikis yra didelis. Fiziniams ir juridiniams asmenims yra nuolat reikalingos sutarčių, baudžiamosios, šeimos, intelektinės nuosavybės, bendros komercinės teisės paslaugos. Daugelis teisininkų nusprendžia dirbti su didelėmis advokatų kontoromis, įsikūrusiomis didžiuosiuose miestuose, tačiau nemaža dalis taip pat nusprendžia dirbti sau. Paprastai privatūs teisininkai ima valandinį mokestį, kuris svyruoja nuo 80 iki 2000 eurų, atsižvelgiant į sritį. 

Norint dirbti šioje srityje yra reikalinga licencija verstis teisininko praktika ir narystė Teisės draugijoje. Taip pat reikia investuoti į interneto svetainę, verslo telefoną, vizitines korteles. Priklausomai nuo specializacijos srities, taip pat gale susikurti dokumentų šablonus, kurie bus pritaikyti prie daugumos klientų poreikių. Norint rasti klientų galite pasiūlyti nemokamas konsultacijas vietos įmonėms ar privatiems klientams. Taip pat galite reklamuotis laisvai samdomų darbuotojų platformose, pateikdami savo paslaugų sąrašus ir valandinį įkainį.

56. Papildomas mokymas 

Kai kuriems žmonėms tiesiog patinka mokyti, jiems labai patinka padėti kitiems mokytis. Taigi jei turite tinkamą išsilavinimą, specializuojatės konkrečioje srityje (matematikoje, anglų kalboje ar pan.), galite imtis šios verslo idėjos. Žmones galite mokyti tiek grupėse, tiek internetu. Yra net tokių programų kaip „Tutorme“, kurios gali padėti užsidirbti iš jūsų mokymo. Be programų, yra internetinių platformų, tokių kaip „Preply“, kur galite mokyti internetu pagal savo tvarkaraštį iš bet kur. Ši platforma siūlo pastovią studentų bazė visame pasaulyje, užtikrina saugias apmokėjimo galimybes ir nuolatinį klientų aptarnavimą. Be to, to galite bet kada pakeisti savo valandinį tarifą.  Jei norite susirasti vietinių klientų, galite užmegzti partnerystę su vietinėmis savo rajono mokyklomis, kolegijomis ir universitetais (arba bent jau paprašyti jų paskelbti jūsų skrajutę jų skelbimų lentose). 

57. Pristatymo kompanija 

Atsiradus elektroninėms parduotuvėms, kurioms reikia pristatyti sunkesnes pakuotes ir objektus, išaugo ir individualaus pristatymo bei kurjerių paslaugų paklausa. Norint įkurti pristatymo įmonę, jums reikės vairuotojo pažymėjimo ir didelės universalios transporto priemonės (pvz., furgono ar sunkvežimio). Jums taip pat reikės dirželių ir lakštų, kad perveždami apsaugotumėte subtilesnius daiktus nuo pažeidimų. Reklamuojant savo verslą, galite susisiekti su vietiniais verslais, kurie prekiauja fiziniais produktais ir kuriems reikalingos pristatymo paslaugos, sužinoti, ką jie moka už dabartines pristatymo paslaugas ir pasiūlyti mažesnes kainas.

58. Kilimų valymas 

Klimus reikia periodiškai atnaujinti, juos išvalyti. Žmonės ne visuomet sugeba ar turi laiko patys išsivalyti kilimus, todėl dažniau kreipiasi į profesionalus. Pradinės įrangos išlaidos yra gana didelės lyginant su anksčiau minėtomis smulkaus verslo idėjomis. Taip pat reikia nuolat įsigyti įvairių kilimų valymo mašinų ir chemikalų (visgi „eBay“ galima rasti deramą naudotą įrangą). Jūsų pagrindiniai potencialūs klientai yra koncentruoti gyvenamųjų namų (privačių namų savininkai ir nuomininkai) ir verslo rinkoje.  

59. Šunų vedžiojimas 

Šunys turi aktyviai judėti kiekvieną dieną. Visgi dauguma savininkų neturi laiko ar jėgų pasivaikščiojimui su savo šunimi po įtemptos dienos biure. Norint pradėti šį verslą, jūsų fizinės sveikatos lygis turi būti geras, taip pat turite suprasti apie šuns elgesį, žinoti dresūros metodus, turėti įvairių vedžiojimo diržų. Priklausomai nuo regiono jums taip pat gali prireikti šunų vedžiojimo licencijos. Savo paslaugas galite reklamuoti internetinėse svetainėse.

60. CV ir motyvacinių laiškų rašymas

Darbo paieška daugumai žmonių yra svarbi gyvenimo dalis, tačiau ji gali tapti našta, kai žmonės nežino ar nėra tikri, kaip susisteminti informaciją apie save ir parašyti CV ar motyvacinį laišką. Net tie, kurie gana gerai įsivaizduoja, kaip parašyti CV, dažnai ieško antros nuomonės, kad užtikrintų pakvietimą į darbo pokalbį. Todėl didėja ir patyrusių rašytoju, kurie moka kurti, struktūrizuoti ir tobulinti CV ir motyvacinius laiškus, paklausa. Norint pradėti, turite turėti verslo kalbos žinių, išmanyti gramatiką ir rašybą, suprasti, ko ieško įmonės. Pradinės išlaidos yra mažos, galima dirbti iš namų, reikia tik teksto apdorojimo ir redagavimo programinės įrangos. Dizaino programinė įranga taip pat gali padėti vizualiai perteikti, kai kuriuos CV elementus.  

61. Privatus detektyvas 

Tapk Šerloku Holmsu ir išspręsk nusikaltimus! Tačiau realybė yra kiek kitokia, nes dažniausiai privatūs tyrėjai sprendžia sutuoktinių ginčus, seka dingusius asmenis ir tik kai kuriais atvejais tiria nusikaltimus.  

Norint tapti privačiu tyrėju reikalinga licencija, patirtis ir išsilavinimas teisėsaugos srityje. Pradinės išlaidos nėra didelės – dažniausiai reikia tik garso, vaizdo įrašymo, fotografavimo įrangos. Verslą galima kurti namuose, tačiau neabejotinai patogiau turėti biurą, kad galėtumėte susitikti su klientais ir patarti tyrimo poreikius privačiai. Savo paslaugas reklamuoti galima vietiniuose kataloguose, interneto svetainėje, skirti dėmesio skaitmeninei rinkodarai (PPC arba turinio rinkodarai). Šis verslas taip pat yra reklamuojamas per rekomendacijas. Plečiantis galima kreiptis į didesnes verslo įmones ir atlikti įmonių tyrimo darbus (pvz., nuodugniai tikrinti darbuotojus). 

62. Korektorius 

Korektoriai skaito ir redaguoja rašytinį turinį, kad įsitikintų, jog nėra gramatikos, rašybos ir tipografijos klaidų. Kasmet rašomo ir leidžiamo turinio (ypač skaitmeninio) kiekis auga eksponentiškai (tai apima tinklaraščius, el. knygas, nukreipimo puslapius ar kitokio pobūdžio turinį). Todėl šių paslaugų paklausa auga.  

Norint pradėti teikti paslaugas, turite gerai mokėti gimtąją ir kitas kalbas. Galite naudotis teksto apdorojimo ir redagavimo programine įranga („Hemningway“ arba „Grammarly“). Savo paslaugas galite pateikti tokiose platformose kaip „UpWork“ arba „ClickWorker“. Taip pat galite susisiekti su vietos verslu el. paštu arba paštu, siūlydami savo paslaugas. 

63. Langų valymas 

Niekas nemėgsta nešvarių langų. Pastatų statyboje naudojamų langų ir stiklo kiekis tiek gyvenamosiose, tiek komercinėse patalpose labai išaugo, todėl didėja ir langų valymo paslaugų paklausa. 

Norint pradėti tokį verslą, turite išmanyti langų valymo pagrindus ir įsigyti standartinių langų valymo priemonių bei įrangos. Tai neabejotinai yra viena paprasčiausių verslo idėjų. Dėl mažų patekimo į rinką kliūčių rinka yra konkurencinga, todėl tinkamai nustatykite kainas ir pateikite keletą standartinių paslaugų paketų. Reklamuoti savo paslaugas galite naudodamiesi skrajutėmis (dalinkite jas savo vietos bendruomenėje privatiems ir juridiniams asmenims. Taip pat galite pateikti savo paslaugų sąrašą tokiose svetainėse kaip „FantasticCleaners“, paieškos sistemose (pvz., „Google“, „Bing“) ar internetiniuose kataloguose (pvz., „Yelp“, „Paslaugos.lt“). 

64. Fotografija 

Naktiniai klubai, vestuvės, renginiai… Potencialių fotografijos paslaugų klientų sąrašas yra didžiulis. Verslo pradžiai jums reikės DSLR fotoaparato, patirties, kaip fotografuoti ir kaip redaguoti nuotraukas. Savo paslaugas galite reklamuoti per socialinės žiniasklaidos priemones, paprašyti, kad klientai reklamuotų jus savo draugams, šeimos nariams ar kolegoms. 

Jei turite nenaudojamas patalpas, galite jas paversti privačia fotografijos studija. Priklausomai nuo specializacijos srities už 15 min. fotosesiją galite imti nuo 50 iki 300 eurų. 

65. Asmeninis virėjas 

Darbo savaitė per pastaruosius kelis dešimtmečius gerokai pailgėjo, todėl daugelis užimtų specialistų neturi laiko apsipirkti ir pasiruošti sveikus ir skanius patiekalus. Todėl didėja asmeninių virėjų, kurie galėtų paruošti patiekalus ir juos pristatyti klientams, paklausa.  

Verslo pradžiai jums reikia patirties arba bent jau turėti maitinimo kvalifikaciją. Taip pat reikės įsigyti ir pramoninę stacionarią ir nešiojamą maisto gaminimo įrangą, kad galėtumėte gaminti ir kliento namuose. taip pat turite turėti higienos ir maisto ruošimo licenciją ir atitinkamą draudimą. jei norite plėsti savo paslaugas, galite pasirūpinti svarbiais  renginiais (t. y. vakarėliais, vestuvėmis) arba siūlyti nuolatines virėjo paslaugas.

66. DJ 

Diskžokėjų (DJ) paklausa vakarėliams, vestuvėms, kitiems privatiems renginiams yra didelė. Norint pradėti dirbti DJ, Jums reikės aistros muzika, minios supratimo ir muzikos įrašų kolekcijos (arba „Spotify“ grojaraščių, atsižvelgiant į renginio tipą). Taip pat bus reikalinga ir pagrindinė DJ įranga, tokia kaip muzikos miksavimo, apšvietimo įrenginiai. Be to, reikės ir transporto priemonės su kuria galėtumėte nusigabenti savo įrangą į reikiamą vietą. Norint įsigyti klientų, galite bendradarbiauti su renginių organizavimo vietomis, renginių kompanijomis, vestuvių planuotojais ir kt. Šio tipo verslas remiasi žodinėmis rekomendacijomis. 

67. Asmeninis stilistas 

Asmeninio stilisto darbas yra patarti žmonėms dėl spalvų, drabužių, mados tendencijų ir galiausiai apie tai, ką klientas turėtų dėvėti kiekvieną sezoną ar į konkretų renginį. 

Norint pradėti dirbti, jums reikės išsilavinimo ir patirties mados ir makiažo srityje bei neatsilikti nuo naujausių tendencijų. Šis verslas yra susijęs su asmeninių tinklų kūrimu, todėl turite rasti renginių, kur galėsite susitikti su potencialiais klientais. Taip pat savo verslą galite plėtoti susikūrę paskyrą „Youtube“ platformoje ir teikti autoritetingus patarimus stiliaus klausimais, taip formuodami potencialių klientų bazę. 

 68. Mitybos specialistas 

Vis daugiau žmonių stengiasi rasti laiko apsipirkti, gaminti maistą ar įgyti žinių apie sveiką mitybą. Mitybos specialistai kartu su klientais kuria maisto ir mitybos planus, kad jie galėtų gyventi sveikai. Dietos ir mitybos pramonė yra didelis verslas, kur auga mitybos specialistų paklausa. 

Verslo pradžiai jums yra reikalingas biuras, kur klientas galėtų apsilankyti, interneto svetainė ir verslo numeris. Taip pat turite būti sertifikuotas mitybos specialistas, suformuoti pagrindinius mitybos planus, kuriuos galite pritaikyti kiekvienam klientui. Reklamai galite naudoti vietos leidinius ar bendradarbiauti su sporto salėmis. Pajamas galite padidinti teikdami sveiko maisto paslaugas, kad klientams nereiktų rūpintis sveiko maisto įsigijimu ar gamyba. Arba galite bendradarbiauti su kitomis įmonėmis, kad galėtumėte teikti šią paslaugą už komisinius. 

69. Namų paruošimas 

Namai vidutiniškai yra parduodami kas 7 metus. Suma, kuria pardavėjas gali gauti už savo namus, paprastai apima sumą, kurią jis gali išleisti kitam turtui įsigyti. Todėl yra svarbu padidinti namo pardavimo vertę. Teisingai parengus namą pardavimui jo kaina gali padidėti net iki 5%. Be to, ir pats pardavimas vyksta greičiau.

Namo paruošimas pardavimui susijęs su interjero dizainu ir dekoravimu, kad nekilnojamas turtas taptų patrauklesnis potencialioms pirkėjų grupėms. Dažnai galima išsinuomoti įvairius baldus, kurie yra pristatomi į namus, kad būtų sukurtas norimas vizualinis efektas (tai priklauso nuo kliento biudžeto).  

Taigi norint pradėti tokį verslą yra būtina suprasti interjero dizainą ir tai, kaip įvairūs elementai gali padidinti turto vertę. Rinkodarai galima naudoti tokias svetaines, kaip „Zoopla“ ar „Rightmove“. kad surastumėte privačius pardavėjus ir susisiektumėte su jais kitais kanalais (pvz., laiškais, lankstinukais ar per socialinę žiniasklaidą). Savo paslaugas galite pasiūlyti ir važinėdami parduodamų namų teritorijose. Reputacija taip pat yra svarbus veiksnys. Ją galima gerinti, bendradarbiaujant su vietos nekilnojamo turto agentais. Galite dirbti ir su profesionaliu fotografu arba išmokti padaryti geros kokybės nuotraukas, kurios taip pat yra aktualios pritraukiant potencialius pirkėjus. Svarbu atminti, kad kuo didesnė nekilnojamo turto kaina, tuo didesnį biudžetą turite namo paruošimui. 

70. Asmeninis treneris 

Sportas yra pagrindinė bet kurio žmogaus gyvenimo dalis, svarbi sveikatai, ilgaamžiškumui ir geresnei išvaizdai. Asmeniniai treneriai dirba vienas su kitu arba grupėje su klientais, kad padėtų jiems pasiekti savo sveikatos ir mankštos tikslus, pataria mitybos klausimais. 

Pradėti savo asmeninių treniruočių verslą yra gana paprasta. Jūsų fizinis pasirengimas turi būti geras, turite mokėti nustatyti sporto tikslus, suprasti apie mankštą bei kaip organizuoti pratimus. Taip pat yra reikalinga ir vieta, kurią galite išsinuomoti sporto užsiėmimams, organizuoti užsiėmimus klientų namuose, viešose vietose arba internetu. Tokiam verslo tipui reikia turėti ir svetainę bei telefono numerį. Galiausiai turite gauti pažymėjimą, valstybinės civilinės atsakomybės draudimą bei pirmosios pagalbos mokymą. Verslas kuriamas rekomendacijų pagrindu. Taip pat galite apsvarstyti galimybę bendradarbiauti su vietine sporto sale, kad pasiektumėte jų klientus. Asmeniniai treneriai gali uždirbti nuo 50 iki 500 eurų per valandą. 

71. Pardavimas iš bagažinės

Tai toks verslo tipas, kai prekiaujama iš savo automobilio bagažinės. Įvairių daiktų galima įsigyti iš kitų tokio tipo pardavėjų arba didmenininkų ir paduoti juos už papildomą mokestį. Norint pradėti tokį verslą reikalingi nešiojami stalai, didelė transporto priemonė ir prieigos prie pastovaus parduodamų prekių srauto. Toliau viskas priklauso nuo bendravimo ir pardavimo įgūdžių, nes viskas ko neparduodate lieka jums arba reikia sumažinti kainas. Renkantis kokiais daiktais prekiauti tikslinga sutelkti dėmesį į konkrečią nišą (pvz., fotoaparatai, laikrodžiai, batai), taip sukurti lojalių klientų bazę. 

72. Tatuiruočių meistras 

Tatuiruotė yra meno forma. Šauniausias dalykas šioje rinkoje yra tai, kad galite išsinuomoti vietą tatuiruočių salone, o tai reiškia, kad jums nereikia išleisti pinigų savo patalpoms. Be to, galite pasinaudoti jų prekės ženklu.  

Norint pradėti verslą būtinas atitinkamas išsilavinimas ir geras tatuiruočių apartas. Taip pat turite gerai suprasti su tatuiruočių darymu susijusius sveikatos ir saugumo reikalavimus, įsitikinti, kad turite tinkamą draudimą. Dažniausiai reklama yra pagrįsta žodinėmis rekomendacijomis. Taip pat galite naudotis vaizdinėmis platformomis, tokiomis kaip „Instagram“, kad sukurtumėte savo stebėtojų ratą ir pritrauktumėte daugiau klientų. 

73. Kirpimas 

Pastaruoju metu profesionalus plaukų formavimas ir kirpimas tapo svarbesnis tiek moterims, tiek vyrams. 

Norint sukurti kirpyklų verslą, reikia turėti daug techninių žinių apie skirtingų tipų plaukų kirpimą ir formavimą, o taip pat ir apie visas reikiamas priemones (kirpimo mašinas, žirkles ir pan.). Šią paslaugą galima teikti iš namų arba patiems vykti pas klientus, galite išsinuomoti vietą kirpykloje. Taip pat turite suprasti asmenų saugą ir sveikatą ir turėti atitinkamą draudimą. Tai dar vienas verslas, kuris priklauso nuo žodinių rekomendacijų. Reklamai galite naudoti ir socialinę žiniasklaidą („Instagram“ ir „Pinterest“), kad parodytumėte naujausius darbus bei rinktumėte duomenis apie klientus. 

74. Motyvuojantis kalbėtojas 

Jei turite ypač įkvepiančią istoriją ar esate tiesiog nuostabūs scenoje, galite uždirbti daug pinigų kaip motyvuojantis kalbėtojas. Už vienos valandos trukmės sesiją konferencijose galite gauti tūkstančius eurų.

Rinkoje egzistuoja įvairių tipų motyvuojantys kalbėtojai, kurie sutelkia dėmesį į konkrečias sritis, tokias kaip verslas ar gyvenimo būdas. Taigi, pirmiausiai, turite nuspręsti dėl nišos apie kurią norite kalbėti, sukurti pagrindines temas, kuriomis kalbėsite ir pristatymus, kuriuose galėsite lengvai pakeisti atsižvelgiant į konkretaus įvykio ar kliento poreikius. Taip pat tikslinga suformuoti ir viešojo kalbėjimo darbų patirtį, kuri idealiu atveju apims profesionalią fotografiją ir kalbėjimą renginiuose (šį portfelį galite sudaryti iš pradžių siūlydami savo paslaugas nemokamai). Profesionalios svetainės sukūrimas yra būtinas. Be to, galite įtraukti save į pranešėjų agentūras.  

Tai yra konkurencinga rinka, todėl siekiant verslo augimo turite megzti naujus ryšius, kurti tinklus, būti matomi pranešėjų platformose. 

 75. Jogos instruktorius 

Pilatesas ir joga yra mankštos ir meditacijos forma, aktyviai praktikuojama visame pasaulyje. Abi disciplinos dažnai reikalauja ilgai išlaikyti įvairias pozas, dėmesys sutelkiamas į tempimą ir kūno pasipriešinimą.  

Norint pradėti savo jogos ar pilateso verslą, galite išsinuomoti vietą treniruoklių salėje ar viešbutyje ir pasiūlyti grupinius ar individualius užsiėmimus savo klientams. Tam turėsite būti atestuoti ir suprasti, kaip mokyti klasę (paprastai ją sudaro 5–15 žmonių). Jums taip pat reikės kilimėlių (nebent įspėsite klientus, kad atsineštų savo kilimėlius). Reklama yra siejama su žodinėmis rekomendacijomis. Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į 25 metų ir vyresnes moterų demografines grupes, kurios sudaro didžiąją dalį žmonių, užsiimančių pilatesu ir joga. 

76. Kovos menu instruktorius

Savigynos ir kovos menų kursai yra visuomet populiarūs. Kovos menų instruktoriai teikia vieno ar kelių kovos menų, tokių kaip Karate, Kung Fu ar Krav Maga, ekspertines paslaugas. 

Norint mokyti kovos menų, reikalingi aukšto lygio tam tikro kovos meno įgūdžiai, kovos mokymo sertifikatas, erdvė, kur galėsite vesti užsiėmimas (ją galite išsinuomoti), įvairūs reikmenys (specialios minkštos grindys, treniruočių pagalvėlės). Tinkamas draudimas yra būtinas, nes egzistuoja didelė traumų ir nelaimingų atsitikimų rizika.  

Kaip rinkodaros priemones galite naudoti laikraščius, informacinius biuletenius, bendradarbiavimą su vietinėmis mokyklomis, kolegijomis ar universitetais. Taip pat galite pasirinkti ir atskirą nišą (pvz., moterų savisaugos mokymai). 

77. Šokių instruktorius 

Šokių instruktoriai veda įvairaus dydžio klases nuo 10 iki 30 žmonių, ir moko tokių šokių, kaip baletas, salsa, modernus šokis ir kt.  

Pradėti šokių instruktoriaus veiklą ar sukurti šokių akademiją yra gana paprasta – jums reikia sukurti šokių programas ir rasti vietą, kurią galite išsinuomoti (pvz., vietos bendruomenės centruose). Reklamą koncentruokite vietos laikraščiuose, žurnaluose, bendruomenės grupėse. Šokių pamokos yra populiarios tarp pagyvenusių porų, todėl galite bendradarbiauti su slaugos namais ar savo vietine bažnyčia. 

78. Asmeninis pirkėjas 

Asmeniniai pirkėjai dirba tiesiogiai mažmeninės prekybos parduotuvėje arba tiesiogiai su klientais. Jų vaidmuo yra patarti klientams, ką pirkti, taip pat kai kuriais atvejais padėti jiems nešti šias prekes parduotuvėje. Asmeniniai pirkėjai taip pat gali klientų vardu prirkti jiems reikiamas prekes pagal trumpą informaciją (paprastai daugiausia dėmesio skiriant mados ir juvelyrinių dirbinių pirkimui). 

Pradėti savo asmeninio pirkimo verslą yra gana paprasta. Tai grynai paslaugomis grįstas verslas, kuris remiasi jūsų žiniomis apie naujausias prekes ir klientų tipų išmanymu. Tam skirta rinka tęsiasi nuo vidurinės iki aukštesniosios klasės – nuo senolių, kuriems reikia pagalbos nešant krepšius, iki tų, kurie yra per daug užsiėmę, kad galėtų patys apsipirkti. Rinkodara asmeniniam apsipirkinėjimui yra grįsta santykiais. Taip pat galite bendradarbiauti su įvairiomis žinomomis parduotuvėmis ir tiekėjais, kad pasiektumėte jų klientų bazę. 

79. Gidas 

Turizmo paslaugų teikimas yra paklausus bet kurioje šalyje. Jei gyvenate dideliame ar istoriniame mieste, galite užsidirbti iš ekskursijų po lankytinas ir istorines vietas vedimo. Yra net atskira rinka specialiems istoriniams turams.

Gido veiklos pradžiai, turite įgyti specialių žinių apie vietovę, kurioje planuojate vesti ekskursiją, ir iš anksto nustatyti maršrutus ir informaciją, kurią turėsite pateikti. Pirmosios pagalbos mokymai taip pat yra patartini, kad galėtumėte suteikti reikiamą pagalbą tuo atveju, jei kas nors susirgtų vienoje iš jūsų ekskursijų. 

Savo turizmo verslą galite reklamuoti dirbdami su vietos turizmo biuru arba tiesiog turėdami iškabą ir laukdami populiarioje turistų vietoje. Taip pat galima bendradarbiauti su muziejais ir kitomis turizmo paslaugas teikiančiomis organizacijomis. Savo paslaugas galite pasiūlyti ir  „Airbnb“ platformoje. Šioje platformoje labai populiarios pėsčiųjų ekskursijos. 

80. Vakarėlių planuotojas 

Vakarėlių planavimo paslaugos yra populiarios tokiose kategorijose, kaip vestuvės ir 60-asis gimtadienis. Vakarėlių planuotojas organizuoja vietas, maitinimą, saugumą ir visus kitus dalykus, kurių reikia norint surengti puikų vakarėlį ar renginį. 

Šis verslas daugiausia grindžiamas paslaugomis, nes jūs esate organizatorius, tačiau jums reikės įsigyti įvairių renginių ir vakarėlių atsargų (klientas už jas mokės). Norint pradėti šį verslą, turėsite užmegzti ryšius su visais reikalingais tiekėjais ir sudaryti pagrindinius tipinių renginių formatus ir planus. 

Paslaugos paprastai parduodamos per žodines rekomendacijas, todėl būtina plėsti savo vietinį tinklą. Taip pat galite investuoti į skaitmeninę rinkodarą, skirtą vietinės paieškos srautui, susijusiam su vakarėlių planavimu, bei kurti turinį, kad įsitvirtintumėte kaip renginių organizatorius ir vakarėlių planuotojas konkrečioje vietovėje. 

81. Slaptas pirkėjas 

Mažmenininkams rūpi, ką galvoja jų klientai. Tačiau jiems gali būti sunku gauti atsiliepimų apie apsipirkimo patirtį savo parduotuvėse iš tradicinių rinkos tyrimų (nes klientas gali nenorėti užpildyti anketos). Dėl to atsirado slapto pirkėjo specializacija, kuris padeda mažmenininkams suprasti, kaip klientai vertina savo apsipirkimo patirtį. Slaptas pirkėjas yra tokia specializacija, kai asmeniui ar žmonių komandai mokama už apsilankymą mažmenininkų parduotuvėje. Jie įvertina prekių įsigijimo procesą, interjerą, aptarnavimo lygį ir pateikia ataskaitą užsakovui.  

Norėdami įsteigti slapto pirkėjo įmonę, turite užmegzti santykius su vietos verslu, mokėti parduoti savo paslaugas, nusamdyti kelis žmones, kurie elgsis kaip slapti pirkėjai. Jūs veiksmingai veiksite kaip tarpininkas tarp mažmenininko ir slapto pirkėjo, apibendrindamas informaciją ir pateikdamas vertingus rinkos tyrimus ir įžvalgas apie pirkimo patirtį. 

Dažniausiai tokiais darbais užsiima studentai, todėl pabandykite susisiekti su savo vietiniais universitetais ar kolegijomis (tačiau kai kuriems darbams reikalinga platesnė demografija). Siekiant plėsti verslą, galite bendradarbiauti su nacionaliniais mažmenininkais, teikdami slapto pirkėjo paslaugas regioninėms ir nacionalinėms kampanijoms. 

82. Masažo specialistas 

Masažo rinka yra didelė – nuo sportinių iki penktadienio masažų biuruose.  

Norint pradėti tokį verslą yra būtina formali masažo ar kineziterapijos kvalifikacija ir erdvė masažui atlikti (tam yra skirtos studijos, erdvę galite nuomotis iš vietos įmonių, masažą atlikti kliento namuose ar biure). Jums reikės masažo stalo, licencijos, atpalaiduojančio grojaraščio ir aiškaus paslaugų paketo bei kainodaros. Reklamuotis galima vietiniuose kataloguose arba platinant skrajutes gyvenamuosiuose ir komerciniuose objektuose. 

83. Šunų dresuotojas 

Dauguma naminių gyvūnėlių savininkų nežino, kaip mokyti savo augintinius. Dresūrą reikia atlikti per gana trumpą laikotarpį, kitu atveju gyvūnas (ypač šuo) visuomet gali elgtis netinkamai. taigi paklausa šioje rinkoje yra didelė.

Norint pradėti šį verslą, pirmiausiai, reikia patirties dresuojant gyvūnus. Geriausia, kad galėtumėte paslaugas teikti parke ar vietoje, kuri yra uždara, kad išvengtumėte situacijos, kai maži šuniukai pabėga. Pradinė verslo kaina yra maža, todėl viskas priklauso nuo jūsų laiko ir įgūdžių. Tikėtina, kad didžioji dalis užsiėmimų vyks savaitgalį arba vakare. Užsiėmimus galite vesti grupėse arba pavieniams asmenims. Klientus galite apmokestinti už sesiją arba už atskirą paslaugų paketą. Reklamai tikslinga bendradarbiauti su naminių gyvūnėlių parduotuvėmis, fermomis ir vietiniais veterinarijos gydytojais. 

84. Auskarų vėrimas 

Kūno auskarų vėrimas yra kūno modifikavimo praktika. Dažniausiai auskarai veriami į ausis (tai yra didelis moterų demografijos poreikis) ir pilvą. Auskarų vėrimo galima išmokti specialiuose kursuose (jei nežinote, kaip tai padaryti), tuomet yra mažesnės kliūtys patekti į rinką. Taip pat turite atsižvelgti saugumo užtikrinimo reikalavimus ir įsigyti atitinkamą verslo draudimą. Darbo vietą galite išsinuomoti auskarų vėrimo arba grožio salone. Šio tipo verslas remiasi žodinėmis rekomendacijomis, o taip pat svarbi ir veiklos vykdymo vieta (kad būtų intensyvus pėsčiųjų eismas). Taip pat galite investuoti į skaitmeninę rinkodarą ar siūlyti auskarų vėrimo paslaugas namuose. 

85. Sporto treneris 

Jei turite natūralų talentą sportuoti ir mėgstate mokyti, tuomet galite tapti aukšto lygio sporto treneriu ir dirbti laisvai samdomu pagrindu vietos komandoms ir asmenims. Šis poreikis egzistuoja visoje šalyje.  

Norint pradėti, pirmiausiai, turėtumėte išsirinkti sporto rūšį, atitinkamo išsilavinimo ir kvalifikacijos. Šiame versle išvaizda taip pat yra svarbi.  Kadangi sritis – konkurencinga, taip pat svarbu nuolat atnaujinti savo įgūdžius. Savo paslaugas galite reklamuoti vietos sporto klubuose, ar vietinėse privačiose mokyklose. Taip pat turėtumėte būti gabus pardavimams.  

86. Šunų išmatų rinkimas 

Galite netikėti, tačiau tai taip pat yra atskiras verslas. Daugelis šunų savininkų leidžia šunims nusilengvinti kieme, ir išmatų nesurenka. Šis verslas sėkmingai veikia, tik su dideliu pakartotinių klientų skaičiumi (nes mokestis už paslaugas yra gana mažas). Tačiau savo pajamas galite papildyti šias išmatas pardavę kaip trąšas. Paprasčiausias būdas paskatinti pardavimus yra siejamas su internetine reklama ir skrajučių platinimu. Taip pat galite susisiekti su viešosiomis tarnybomis ir išsiaiškinti, ar jiems nereikia pagalbos tvarkant viešąsias erdves (visgi tokias sutartis gauti yra sunku). 

87. Makiažo meistras 

Visažistas profesionaliai pritaiko kosmetiką moterims (nors vyrų makiažo pramonė taip pat auga). Dažniausiai visažistai yra samdomi prieš svarbius renginius, tokius kaip vestuvės ar vakarėliai.  

Norint pradėti dirbti šioje srityje, turite išmanyti odos atspalvius, kosmetiką ir kaip ją taikyti. To galite išmokti atitinkamų kursų metu. Taip pat turėsite pasirinkti kosmetikos produktų tiekėjus ir sukaupti norimų naudoti kosmetikos gaminių asortimentą. Iš pradžių galite dirbti namuose ar aptarnauti klientus jų pasirinktose vietose. Tuomet galite plėsti savo verslą įrengdami makiažo studiją, taip užtikrindami didesnį klientų srautą. Savo paslaugas galite reklamuoti su vestuvėmis susijusioms įmonėms (pvz., drabužių siuvėjams, floristams, vestuvių planuotojams, renginių agentūroms, viešojo maitinimo įstaigos, vestuvių vietoms). Be tiesioginio mokesčio už paslaugas, galite savo pajamas padidinti pirkdami priemones iš didmenininkų ir parduoti jas savo klientams. 

88. Sodininkystė 

Daugelis namų savininkų nori mėgautis savo sodu, tačiau trūksta laiko ar noro juo rūpintis. Tai reiškia, kad profesionalių sodininkų, kurie prižiūrės žmonių sodus, paklausa yra didelė (vejos perkėlimas, gyvatvorių pjovimas, sodinimas ir pan.). Šiame versle yra puiku tai, kad rezultatai kalba patys už save.  

Viskas, ko jums reikia norint pradėti teikti šias paslaugas, yra pagrindinė sodo įranga (kastuvai, mentelės ir ratukai). Jums nereikia oficialios sodininkystės kvalifikacijos, nors supratimas apie sodininkystę tikrai padės ir bus reikalingas didesniems ar sudėtingesniems sodams. 

Kalbant apie rinkodarą, pirmiausiai, išsiaiškinkite savo draugų ar šeimos narių sodininkystės poreikius. Taip pat išstudijuokite lankstinukus apie savo vietovę. Šio tipo verslas labai remiasi žodinėmis rekomendacijomis, todėl svarbu, kad klientai būtų patenkinti. 

89. Baseinų valymas

Norint, kad baseinai veiktų ir būtų higieniški, reikia nuolatinės priežiūros, vadinasi, reikia profesionalių baseinų valytojų (kurie valo baseinus ir papildo eksploatacijai reikalingas chemines medžiagas).

Norint pradėti baseino valymo verslą, turėsite įgyti pagrindinį supratimą apie baseino valymą ir priežiūrą, taip pat perprasti įvairių chemikalų, reikalingų baseinui valyti sudėtį, kad būtų užkirstas kelias infekcijoms (įskaitant ir chlorą). Jums taip pat reikės kelių baseinų valymo įrenginių, ir tinklo, skirto iš baseino šalinti dideles daleles. 

Reklamą turėtumėte nukreipti turtingus klientus, kurie turi namus su baseinais. Tai galite padaryti platindami lankstinukus. Taip pat galite bendradarbiauti su vietiniais verslais, kurie parduoda baseinus ir įrenginius, kad galėtų pasiūlyti jūsų paslaugas šalia jų (prieš tai sutarus dėl komisinių). Be pirminės rinkodaros, jūsų baseino verslo plėtra yra susijusi su pakartotiniu klientų, kuriems reikalingos šios paslaugos, sąrašo sudarymu. 

90. Akvariumų valymas 

Žuvys ir varliagyviai gali būti puikūs naminiai gyvūnai, tačiau, atsižvelgiant į akvariumo dydį, tai gali pareikalauti didelių pastangų. Akvariumų valymas gali užtrukti kelias valandas, tam reikalinga profesionali valymo įranga ir chemikalai.

Norint pradėti akvariumų valymo verslą, turite žinoti, kaip profesionaliai valyti rezervuarus ir akvariumus. Taip pat turėsite įsigyti įvairios įrangos, pavyzdžiui, žvyro valymo įrenginius ir tinklus. Raklamai galite kreiptis į vietines naminių gyvūnėlių parduotuves (tačiau neverta to siūlyti nacionalinėms parduotuvėms) ir su jomis bendradarbiauti – pasiūlyti jiems mokestį už kiekvieną suderintą sandorį. Nepamiškite ir parterystės su nepriklausomais asmenimis. 

91. Menininkas 

Jei esate talentingas menininkas, nesėdėkite švaistydami to talento. Net jei tai tik pomėgis, išleiskite savo fantastinius meno kūrinius į rinką ir pažiūrėkite, kas nutiks. Meno pasaulis taip pat yra labai konkurencingas dėl didelio aktyvių menininkų, profesionalių ir mėgėjų, parduodančių meno kūrinius, skaičiaus. Tai reiškia, kad yra daug vidutinio ir aukšto lygio komerciškai sėkmingų menininkų, kurie gamina ir parduoda kūrinius.  

Norint pradėti dirbti kaip menininkui, jums nereikia jokio oficialaus išsilavinimo, tačiau dauguma menininkų turi tam tikrą išsilavinimą ar vadovauja kitiems įsitvirtinusiems menininkams. Jums reikės studijos (kambario), kur atliksite savo darbą, ir įvairių reikmenų, priklausomai nuo jūsų gaminamos meno rūšies (aliejiniai paveikslai, akvarelė, instaliacijos ar skulptūra). Pardavimai šioje srityje yra siejami su partnerystės užmezgimu vietinėse galerijose, kur jūsų darbas būtų įvertintas ir parduotas. Svarbu pažymėti, kad sukurti savo darbų paklausą ir pasiekti aukštą kainų gali būti sunku, tam reikia laiko (kai kuriuos menininkus komercinė sėkmė pasiekė tik po mirties, pvz., Vincentą Van Goghą). 

92. Videografas 

Vaizdo įrašai yra svarbūs tokiomis progomis kaip vestuvės, vakarėliai, korporatyviniai renginiai. Jie aktualūs yra ir reklamos ar dokumentinių filmų rinkoje.  

Norint pradėti šių paslaugų teikimą, turėsite įgyti vaizdo įrašų įrašymo patirties ir įsigyti atitinkamą įrangą (DSLR su „Rode“ mikrofonu gali tikti veiklos pradžioje). Jums taip pat reikės įgyti redagavimo įgūdžių ir mokėti naudotis įrašų redagavimo programine įranga (vaizdo įrašų redagavimas yra sudėtingas procesas ir paprastai užtrunka ilgai). Siekiant skleisti žinią apie savo paslaugas galite susisiekti su vietiniais verslais ir pasiūlyti jiems savo paslaugų paketus (pvz., verslo reklaminį vaizdo įrašą, ekskursiją po namus, vaizdo įrašą apie produktų paaiškinimus). Taip pat turėtumėte kreiptis į vietinius fotografus. 

93. Virtuali parduotuvė 

Užuot pirkus ar gaminus fizinius produktus, galite prekiauti skaitmeniniais produktais. Virtualiose parduotuvėse parduodami grynai skaitmeniniai produktai, tokie kaip svetainių temos („Themeforest“), nuotraukos („Adobe Stock“) ar dizaino darbai („VectorStock“). 

Norint pradėti, turėsite sukurti savo prekės ženklą, nuspręsti dėl parduodamų produktų nišos, tada įsteigti elektroninę parduotuvę, naudodamiesi atvirojo kodo el. prekybos svetainių kūrimo programa, pvz., „Magento“, arba programine įranga, pvz., „Shopify“.  

Visa jūsų paslaugų rinkodara turėtų būti skaitmeninė. Parenkite savo profilius socialiniuose tinkluose, suformuokite el. paštų duomenų bazę naujienlaiškiams, sudarykite rinkodaros pranešimus. Visa tai susiję su jūsų auditorijos augimu ir įtraukimu. Tai galite padaryti naudodamiesi turinio rinkodara arba PPC. 

94. Pop-up parduotuvės 

Jei turite puikių produktų, nesvarbu, ar tai būtų mada, ar maistas, ar bet kas kitas, pasinaudokite „WeArePopup“, paimkite sau parduotuvės langelį dienai ar savaitei. Iššokančios parduotuvės tapo tikra tendencija ir būdu naujiems mažmenininkams ribotą laiką patekti į puikią vietą nedaug arba kai kuriais atvejais nemokamai. 

Manote, kad jūsų produktai (nesvarbu kokioje srityje) yra tikrai geri? Tuomet galite pasinaudoti „WeArePopup“ paslaugomis. Iššokančios parduotuvės yra naujausia tendencija skaitmeninėje rinkoje ir puiki galimybė mažmenininkams prekiauti savo produkcija,  

Verslo pradžiai jums reikės profesionalaus prekės ženklo, produktų asortimento, atsargų ir prieigos prie POS sistemos (kortelių automatai, kasos, mokėjimo vartai). Be „WeArePopup“, galite kreiptis į savo vietos tarybą ar privačius parduotuvių savininkus, norėdami paklausti apie trumpalaikius nuomos būdus. Nustebsite, kiek jų bus pasirengę suteikti galimybę naujam mažmenininkui. Norint vykdyti sėkmingus pardavimus apie savo veiklos principą informuokite vietos laikraščius. Taip pat galite pateikti savo reklaminius pasiūlymus ir parduotuvių vitrinose.  

95. Perdirbimas ir perpardavimas 

Ar žinojote, kad galite gauti užmokestį už kitų žmonių šiukšlių perdirbimą? (pvz., varinių vamzdynų perdirbimą). Galite pasiūlyti draugams ir kaimynams surinkti visus perdirbamus daiktus. Be to, vyriausybė taip pat netrukus legalizuos ir stiklo perdirbimą (už tai mokant). 

Norint pradėti šį verslą, turėsite įvertinti į kokias atliekas (verslo ar buitines) norėsite sutelkti savo dėmesį, ir pasirinkti tinkamas medžiagas ar gaminius perdirbimui ir perpardavimui, kad užtikrintumėte sau didžiausią grąžą. Tuomet turėsite išsiaiškinti, kas superka visas perdirbamas medžiagas jūsų vietovėje (pvz., metalus, kuriems yra pastovi paklausa).  Taip pat galite išvardyti parduodamas medžiagas tokiose platformose kaip „eBay“. Perdirbimo atliekoms gabenti jums bus reikalingas mikroautobusas ar panaši transporto priemonė.  Kadangi atliekų gali būti daug, tikslinga apsvarstyti ir apie kitų žmonių įdarbinimą. Norėdami surasti klientus iš kurių pirksite, galite susisiekti su vietos verslu ar vartotojais, siūlančiais kas savaitę ar mėnesį pasiimti prekes 

Rinkodarai plėtoti galite naudoti laiškus vietinėms įmonėms ir organizacijoms, kurios, jūsų manymu, turi daug atliekų (pvz., mokyklos nuolat tobulina savo IT įrangą, didžioji dalis šios pasenusios techninės įrangos yra tiesiog išmetama ir daugeliu atvejų lengvai gali būti parduodama su pelnu). 

96. Įgarsinimas 

Jei turite aiškų balsą, galite parduoti savo paslaugas komerciniams vaizdo įrašams ir kai kuriais atvejais televizijos produkcijai. 

Norint tapti sėkmingu įgarsintoju, turite gebėti perteikti teksto prasmę per kalbą, tam svarbi intonacija, balso tembras ir garsumas (internete galite rasti daug tokio pobūdžio kursų).  Tuomet turėsite įsigyti tinkamą mikrofoną. Jei įrašą redaguosite pats, bus reikalinga ir įrašų redagavimo įranga (pvz., atvirojo kodo įranga „Audacity“). 

Reklamuodami įgarsintojo paslaugas užsiregistruokite laisvai samdomų darbuotojų svetainėse (pvz., „Fiverr“) ir ten pateikite savo darbų pavyzdžius. Plėtojant verslą galite susikurti svetainę su savo darbų pavyzdžiais, naudotis el. pašto rinkodaros priemonėmis ir bendradarbiauti su vaizdo įrašų gamybos įmonėmis, kaip subrangovai. 

97. Kelionių konsultantas 

Jei mėgstate keliauti, renkatės įdomius maršrutus ir sėkmingai juos planuojate, galite tapti kelionių konsultantu! Sukurkite savo tinklaraštį ar svetainę, pasakokite apie savo įspūdžius, parduokite savo pagalbą ruošiant atostogas, kuriant maršrutą ar teikiant gido paslaugas. 

98. Socialinės žiniasklaidos vadybininkas 

Dabartinis verslas supranta socialinės žiniasklaidos svarbą. Tai įrankis, turintis lemiamą įtaką žmonių mintims. Pasitelkus socialinę žiniasklaidą, įmonės gali dalintis informacija su potencialiais klientais, kurti ir palaikyti prekės ženklo žinomumą bei sėkmingai parduoti produktus ar paslaugas. 

99. Taisymas 

Tai puikus sprendimas tiems, kurie sugeba taisyti mobiliuosius telefonus ir kitus išmaniuosius įrenginius. Jūs galite padėti kitiems žmonėms sutvarkyti jų įrenginius. Tokį verslą galite derinti su aksesuarų pardavimu (ausinės, apsauginiai stikliukai ir kt.).

100. Dovanų rinkinių sudarytojas 

Jei nesate kūrėjas, bet turite skonį ir mokate derinti dalykus, galite padėti žmonėms išsirinkti dovanas savo artimiesiems, draugams ir kolegoms. Tai gali būti vaisių, vyno, arbatos, kosmetikos ar bet kokio kito derinio rinkiniai. Atrodo paprasta, tačiau, remiantis naujausiais tyrimais, tokio tipo startuoliai praėjusiais metais atnešė apie 15 milijardų dolerių pajamų. Taip pat galite pasiūlyti ir tokių rinkinių prenumeratą. 

Kurios verslo idėjos jums atrodo geriausios ir pelningiausios? Pasirinkite geriausią verslo idėją sau! 

Visas idėjas rasite knygoje „100 verslo idėjų“.